Congresul Civic cheamă Procuratura generală să investigheze toate etapele formării “statului captiv” din 2009

Congresul Civic cere Procuraturii generale să inițieze o anchetă amplă și detailată privind capturarea Republicii Moldova din data de 8 august 2009. Despre acest lucru a anunțat membrul Comitetului Executiv Iurie Muntean în cadrul briefingului de presă.

„Cererea oficială a Congresului Civic la Procuratura Generală a Republicii Moldova este îndreptată spre a servi un temei pentru inițierea unei anchete complexe și atotcuprinzătoare a fenomenului ”statului captiv”, începînd cu data de 8 august 2009”, – a declarat Muntean.

Potrivit membrului CE, anume în această zi pentru prima dată în istoria Moldovei independente politicienii, în cazul de față patru lideri de partid în calitatea lor de conducători ai partidelor alese în Parlament, au împarțit organele și instituțiile statului: „Ba mai mult, întregi ramuri ale puterii de stat, precum baronii-jefuitori din Evul Mediu ar fi împărțit captura de război”.

„Anume în această zi tristă și a fost dat start procesului de formare și evoluție a fenomenului statului captiv în Republica Moldova, pe care îl urmărim și îl trăim în ultimii mai bine de zece ani”, – a menționat e

În cadrul briefingului de presă membrii Comitetului executiv al Congresului Civic Iurie Muntean, Zurab Todua și Mark Tkaciuk au anunțat despre faptul că partidul a înfăptuit o revizie complexă și minuțioasă a lanțului de crime conștiente împotriva Constituției, libertăților și drepturilor cetățenilor.

În urma acestei revizii, reprezentanții partidului au întocmit o cerere către Procuratura generală, care ar trebui să servească temei pentru o anchetă minuțioasă a fenomenului statului capturat.

Лента новостей