Cum niște bani enormi au imoralizat politicienii moldoveni, iar deputații au devenit canibali care-și mănâncă propriul popor

Începând cu anul 2014, politica moldovenească a început să fie însoțită de sume colosale de bani. Deputații nu se intimidează să se laude cu bogățiile lor. Așa ceva nu a mai fost acum. Mark Tkaciuk, reprezentantul Comitetului Executiv al Congresului Civic, a declarat despre aceasta într-un live pe Facebook.

El a subliniat faptul că deputații din Moldova pot fi numiți cu încredere „canibali” care nu luptă pentru echitatea socială, ci pentru ei înșiși și pentru propriile buzunare.

„Acest lucru s-a reflectat și în mituirea alegătorilor. Și în crearea unor ample scheme de corupție pentru exportul produselor agricole. Și în onorariile neverosimile pentru personalul de serviciu care a lucrat pentru partidele de pe eșichierul de stânga. Adesea, era vorba despre unii și aceiași oameni, care și acum primesc salarii de vreo 4-5 ori mai mult decât salariul unui profesor universitar sau al unui muncitor”, a comunicat Mark Tkaciuk.

El a remarcat că dacă mai devreme un deputat ascundea că deține o casă cu trei etaje sau imobile peste hotare, acum se mândrește cu așa ceva. Aleșii poporului nu se intimidează nici pentru acțiunile imorale atât de evidente. 

 „De exemplu, acum, când fiecare vaccin este de neprețuit, ei se imunizează în alte țări, se fotografiază și se laudă cu aceasta pe rețelele sociale. Este josnic. Este un canibalism, într-un anumit sens. Voi sunteți aleșii poporului. Voi sunteți cei care trebuie să se sacrifice. Nu mai vorbesc despre cei care fură ultimul vaccin de la reprezentații din domeniul medicinei, de la lucrătorii din sistemul sănătății. Și nu e vorba despre un caz sau două, ci de sute. Și fac acest lucru reprezentanții puterii”, a adăugat Mark Tkaciuk.

El a atras atenția asupra faptului că în Moldova, predomină o nedreptate colosală mistuitoare.

„Astăzi, noi ne alimentăm, în medie, cu 30% mai rău decât în anul 1990. E clar că unii mănâncă varză, alții – carne. În medie, reiese că noi consumăm sarmale. În realitate, totul este cu mult mai rău. Dacă am vedea, cu ce automobile de lux se plimbă feciorașii majori au deputaților, miniștrilor noștri, ce-și permit ei, s-ar putea crea impresia că trăim într-o țară bogată. În realitate, noi trăim într-o țară nefericită”, a concluzionat Tkaciuk.

Лента новостей