Felicitări liderului comuniștilor transnistrieni Oleg Horjan cu ocazia zilei de naștere

Stimate, Oleg Olegovici,

Încă un an l-ați petrecut în detenție, dar nu ați renunțat la principiile Dvs. solide, aidoma unui granit. Pentru politicul de pe ambele maluri ale Nistrului – sunteți un exemplu al faptului că lupta continuă atât timp cât există cei care sunt gata să lupte. Ați fost supus presiunilor, amenințat, ca să renunțați la ideile Dvs., pentru a vă trăda susținătorii și simpatizanții, pentru a vă trăda pe Dvs.. Dar nu ați cedat și nu v-ați supus. Ați ales calea luptei și doar din acest motiv ați obținut o victorie morală asupra forței dure care astăzi încearcă să limiteze libertățile omului, dar care niciodată nu va putea zdrobi și înrobi ideia măreață a supremației echității.

În august 2018, ați fost condamnat considerând că astfel veți fi eliminat din câmpul politic și dat uitării. „Judecătorii” voștri au greșit. Numele lui Oleg Horjan are importanță atât pe malul stâng, cât și pe cel drept al Nistrului. Acest nume nu este uitat, iar lupta continuă. Oleg Horjan este astăzi simbolul opunerii umane față de regimul celor care credea că au obținut puterea pe veșnicie.

Stimate, Oleg Olegovici,

Încercările care v-au căzut pe umeri sunt extrem de grele. Ați fost lipsit de drepturi juridice și umanitare elementare, vi s-a refuzat oferirea unui ajutor medical calificat, s-a încercat limitarea oricărui acces al Dvs. cu lumea exterioară. Dar Dvs. sunteți de nezdruncinat. Aceasta este demn de tot respectul, este un gest al unui comunist adevărat.

„Congresul Civic” consideră a fi onorat să înainteze tovarășii Dvs. în lista sa de candidați la funcția de deputat în Parlamentul de la Chișinău. Cu atât mai mult, ne mândrim cu faptul că în listele noastre sunt înaintați locuitori ai Transnistriei – frații noștri din stânga Nistrului. Și noi nu ne vom împăca cu gântul atât timp cât Dvs. veți fi încarcerat.

Permiteți-ne să Vă urăm și mai mult carcater și consecvență principială, sănătate fizică și duritate spirituală, precum și, desigur, noi victorii! Avem încrederea că lupta Dvs. se va încheia cu succes. Credem că eliberarea Dvs., reuniunea cu familia și cei apropiați, precum și revenirea la activitatea politică sunt pe aproape.

Liderul comuniștilor transnistrieni, Oleg Horjan, a fost lipsit de imunitate în iunie 2018, iar deja peste câteva zile a fost condamnat la 4,5 ani de închisoare în baza unor învinuiri inventate. Judecarea lui Horjan s-a asemănat mai mult cu un act de represiune politică asupra celor incomozi, a celor care au refuzat să-și jertfească principiile în schimbul propriei securități și bunăstări. Eliberarea lui Oleg Horjan a fost solicitată de nenumărate ori de reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău, Duma de Stat a Federației Ruse și diverse organizații de apărare a drepturilor omului.

Лента новостей