Igor Boțan: Congresul Civic și Mark Tkaciuk reprezintă o alternativă reală a lui Igor Dodon

Partidul Congresul Civic reprezintă o alternativă reală a Partidului socialiștilor. Despre acest lucru a declarat în cadrul interviului pentru Europa Liberă analistul Igor Boțan.

«În privința Congresului Civic trebuie să menționăm că acesta prezintă un pericol foarte mare pentru Igor Dodon. Liderul acestui partid, dl Mark Tkaciuk, fosta eminență cenușie, este un om principial. Cred că în campania electorală va avea mesaje foarte, foarte dure, inclusiv la adresa lui Voronin și a lui Dodon», a declarat analistul, citat de către Europa Liberă.

Potrivit lui Boțan, el nici nu poate să-și imagineze o dezbatere electorală între Igor Dodon, de exemplu, și Mark Tkaciuk: «Deci va fi un fel de, cum să zic mai bine, bătaie de joc din partea lui Mark Tkaciuk».

«Așa cum am spus, el este un intelectual cu viziuni de stânga, un fel de neomarxist, care pornește de la lucrările lui Antonio Gramsci, care a adus un fel de sociologie sofisticată în teoria marxistă și care studiază profund și înțelege foarte profund fenomenele sociale. Trebuie să recunoaștem că dl Dodon este un om care se bazează pe intuiție», a mai spus el.

Сu toate acestea, potrivit lui Boțan, intuiția îl trădează pe Dodon, iar un bagaj teoretic, el pur și simplu nu posedă pentru o campanie electorală bazată pe înțelegerea profundă a fenomenelor. Din această cauză, consideră Boțan, sigur că pentru Igor Dodon Mark Tkaciuk prezintă un pericol foarte mare.

Лента новостей