Ana-Maria Paunescu: Profesorii merită dreptate!

Profesorii merită dreptate!

Despre profesori. Despre dascălii a căror merite sunt călcate în picioare, despre cei care au susținut și în mare parte încă mai susțin actuala conducere și speră la un viitor luminos. Stimați profesori, nu putem avea încredere în cei care selectează drept ministrul Educației o persoană care nu are tangență cu domeniul, acest fapt demonstrându-ne că la actuala guvernare în prim plan este așa zisul cumătrism și după abilitățile profesionale. Cu regret guvernarea se face a nu înțelege că viitorul țării, educația noilor și noilor generații este anume în mâinile DVS. Acest lucru se datorează faptului că mulți dintre copii demnitarilor de stat își fac studiile în străinătate, respectiv învățământul din RM se plasează pe ultimul plan.

Sunt solidară cu profesorii care cer să fie protejați de lege împotriva violenței în școli. Statul oferind copiilor o mulțime de drepturi, a uitat un lucru foarte important, și anume faptul că pe lângă drepturi fiecare copil are și obligații, cum ar fi: să respecte profesorii, să prezinte un comportament adecvat în instituțiile de învățământ, să vorbească corect și cu un limbaj decent, să nu fie violenți, agresivi etc. Atunci când copii sunt lăsați sub tutela buneilor și rudelor apropiate, evident apar dificultăți în a le oferi educația cuvenită. Cu siguranță acești părinți nu sunt vinovați că pleacă la muncă în străinătate pentru a asigura un viitor prosper copiilor. Aceasta este problema statului că nu oferă un loc de muncă acasă.

Cum se formează opinia publică? O parte sunt bloggeri, alta activiști în proiecte și toți aceștia împreună povestind cât de frumos și bine se trăiește în comunitatea lor, influențează opinia publică și ascund de fapt gravele probleme din sistemul de învățămând.

Să revenim la profesori, de curând actuala guvernare a organizat marele forum a profesorilor, aceștia fiind selectați după anumite criterii, profesorii care nu corespondeau criteriilor date fiind respinși din listă ca mari infractori ce prezintă pericol de securitate pentru participanții la forum. Omul care are o opinie diferită față de opinia impusă de conducerea statului este un om incomod.

Mulți profesori au rămas solidari cu cei respinși din listă și au rămas acasă în această zi. Respect pentru profesorii care nu au mers să fie înjosiți a câta oară fiind nevoiți să treacă o etapă de verificare, batjocorească, ca cei mai mari criminali din lume. Poporul este profund dezamăgit de inacțiunile actualei guvernări, cărora le este frică să iasă liber în fața oamenilor.

Stimați profesori, nu vă opriți din intenția de a cere ceea ce meritați, pentru că aveți dreptate!

Guvernarea este obligată să creeze condiții de muncă aici acasă, cu salarii decente pentru toți oamenii nu doar pentru rude. Autoritățile sunt obligate să reprezinte interesele propriului popor și nu a factorilor din exterior. Avem nevoie de o conducere care va fi alături de oameni și care va promova interesele Republicii Moldova ca țară independentă și suverană.

Ana-Maria Paunescu, membru al Comitetului Central al Congresului Civic.

Sursa: Ana-Maria Paunescu.

Лента новостей