Andrei Antonov (30 ani) – profesor, candidat la funcția de deputat

M-am născut și activez în Chișinău. Profesor, absolvent al facultății de istorie și geografie – Universitatea Pedagogică de stat Ion Creangă, masterand în domeniul istoriei europene comparate.

În calitate de istoric în devenire aș dori enorm ca orașul Chișinău să se transforme, cu adevărat, într-un centru istoric. Prezența monumentelor istorice aflate într-o stare dezastruoasă, clar lucru, că nu poate fi privită cu ochi nepăsători. Drept un exemplu îl reprezintă cimitirul evreiesc din sectorul Buiucani al capitalei. Ce ține de infrastructură – este evidentă starea drumurilor și incompența autorităților care gestionează infrastructura în regim de ,,veșnica reparație,,.

Am aderat la Congresul Civic din mai multe motive. Unul dintre acestea ar fi componența cadrelor (stafful). Aici se regăsesc persoane politice, care nu s-au compromis. Prezența persoanelor din mediul academic, abordarea prin prisma analizei critice a problemelor sociale, etc. Merită de acordat un vot partidului în cauză, acesta fiind format de oameni cu experiență în diferite domenii, oameni care împreună cu mai mulți experți, reprezentanți ai societății civile au elaborat un plan de acțiuni în vederea depășirii crizei economico-sociale.

Partidul Congresul Civic se deosebește mult în raport cu alte partide politice din Republica Moldova. Lipsa unui lider – «proprietar de partid» deja reprezintă un nou concept în percepția cetățenilor.

Deciziile de importanță majoră sunt analizate, apreciate și aprobate în comun. Prezența persoanelor din toate regiunile statului, cu viziuni proprii și diferite, dar care sunt unite în vederea dezvoltării statului.

Am luat decizia de a adera la Congresul Civic dintr-un motiv simplu și clar: neîncrederea și disperarea față de actuala clasă politică. M-am convins și nu o data, că actualii politicieni, spre marele nostru regret, sunt mai mult preocupați de «sarcini» și «chestiuni», ce nici pe aproape nu țin de nevoile și retrăirile cetățenilor noștri.

Lipsa tendințelor pozitive în sectorul social, degradarea sectorului economic, disperararea atotcuprinzătoare – toate acestea, precum și dorința de a schimba starea lucrurilor, m-au motivat să-mi asum responsabilitatea de a candida la funcția de deputat.

Republica Moldova are potențial și nu numai economic. Problema e că acesta nu este valorificat. Cea mai mare bogăție a statului o reprezintă oamenii. Noi împreună putem schimba soarta noastră comună – pe o cale a progresului.

Referitor la ceea ce nu-mi place – nu pot agreea neîmplicarea, lipsa solidarității adevărate și, clar lucru, nu pot tolera analfabetismul. Mereu mă conving, că analfabetismul, lipsa interesului față de știință și nu doar cea umanitară – duce la o degradare socială gravă.

Lista lucrurilor, care necesită o schimbare radicală este foarte voluminoasă și nu doar pentru sectorul, în care locuiesc. Consider, că chestiunile, ce țin de domeniile sociale sunt cele mai stringente.

Identificarea resurselor financiare, care ar putea stimula creșterea asigurării materiale a bugetarilor – profesori, medici, polițiști. Soluționarea problemelor ecologice – poluarea apelor, poluarea și distrugerea ireversibilă a solului. Implementarea și dezvoltarea unei noi doctrine sociale, care ar avea la bază ideea unui stat cu adevărat echitabil.

Asistență psiho-pedagogică copiilor din familii social vulnerabile, implicarea în proiecte cu caracter istorico-didactic.

Лента новостей