Congresul Civic: Regimul incompetent și răzbunător trebuie să cadă!

Dragi concetățeni!

Partidul Politic Congresul Civic a acceptat cu respect alegerea majorității cetățenilor cu drept de vot, exprimată la ultimile alegeri parlamentare. Dorința de schimbare, cererea pentru o justiție socială și lupta împotriva corupției, sunt cele care au condus toți cetățenii Moldovei de a face această alegere.

Astăzi este clar că aceste speranțe au fost din nou zdrobite. Zdrobite de către noul Guvern, care nu doreşte să-și îndeplinească obligațiunile de a utiliza în mod competent și profesional înalta responsabilitate a majorității parlamentare.

Pentru cetățeni noua guvernare e o creștere considerabilă a prețului la pîine, combustibil și gaz. Noua putere a reușit a se întruchipa într-o represiune a profesorilor și copiilor. Este vădit deja că noua guvernare reprezintă și un pericol iminent al unei ierni geroase. Noua guvernare este o demagogie interminabilă și o pălăvrăgeală continuă, dar nu niște acțiuni anticriză, eficiente și operative.

Însă, de ieri, noul Guvern este deja o comunitate criminală de escroci politici. Ieri l-au reținut pe procurorul general Alexandru Stoianoglo. A fost reținut doar pentru faptul că procurorul general a demonstrat o legătură directă între acest Guvern și cercul oligarhului fugar Plahotniuc. Acest adevăr a împins întregul clan al criminalului Plahotniuc la o răzbunare fără precedent – detenția meschină și lașă a procurorului general cu prezentarea unor acuzații neîntemeiate împotriva sa.

În câteva ore, Republica Moldova a recâștigat statutul de stat capturat, în care principiul statului de drept a fost aruncat public pe altarul regimului puterii personale. În câteva ore, puterea de guvernământ s-a transformat într-o junta antidemocratică.

Congresul Civic cere eliberarea imediată a lui Alexandru Stoianoglo. În același timp, Congresul Civic face apel la toate forțele politice care respectă principiile democrației și libertății de exprimare și la toți cei pentru care independența moldovenească este o valoare indivizibilă, să se unească. Congresul Civic solicită tuturor să dea o respingere publică generală următorilor invadatori ai democrației noastre.

Regimul incompetent, răzbunător, care duce Moldova la dezastru trebuie să cadă!

Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic, 6 octombrie 2021.

Лента новостей