Congresul Civic restructurează organizația de la Soroca

La ședința Comitetului Executiv al CC din 15 martie 2021 a fost prezentat un raport privind evaluarea activității câtorva organizații raionale, inclusiv a celor din Fălești, Glodeni, Râșcani, Drochia și Soroca.

În urma audierilor raportului, Comitetul Executiv a stabilit că „activitatea organizației raionale Soroca se desfășoară în regimul unor încălcări sistematice ale Statutului partidului, iar conducerea organizației preia în activitatea sa cele mai rele exemple ale activității partidelor politice din Moldova – lipsa de inițiativă, recrutarea personalului bazată pe principiul loialității personale, atragerea în rândul activiștilor de partid a unor persoane care s-au discreditat în diferite funcții de răspundere și în serviciul public, refuzul de a extinde influența partidului prin măsuri active care vizează contracararea politicilor distructive ale administrației raionale.

„În conformitate cu Statutul Congresului Civic și drept urmare a încălcării punctelor nr. 12 și nr. 28 al Statutului, Comitetul Executiv a decis unanim:

„În legătură cu pierderea încrederii, respingerea demonstrativă a valorilor partidului, precum și blocarea activității partidului la nivel raional, se dizolvă organizația raională Soroca și se inițiază restructurizarea sa”.

Comitetul Executiv i-a încredințat lui Anastasie Pavlov, responsabil din partea Comitetului Executiv al CC pentru regiunea de nord a Republicii Moldova, să organizeze și să reînregistreze organizația raională Soroca în decurs de două săptămâni.

Лента новостей