Congresul Civic va susține protestele feroviarilor

Partidul Congresul Civic este determinat să susțină protestele feroviarilor pentru apărarea drepturilor acestora. Potrivit membrului Comitetului Executiv al partidului, Iurie Muntean, este îmbucurător faptul că angajații întreprinderii de stat «Căile ferate din Moldova» s-au consolidat și s-au solidarizat pentru a lupta cu nedreptatea. 

«Faptul că feroviarii într-un mod stihinic, dar destul de rapid se unesc și se solidarizează în lupta pentru drepturile lor, noi, ca partid politic, îl privim foarte pozitiv. Noi nu putem sta de o parte, când cetățenii pe care noi, prin definiție, urmează să-i reprezentăm, trebuie să îi ajutăm»,  a declarat membrul Comitetului Executiv, care a accentuat că printre valorile-cheie ale partidului se regăsesc solidaritatea și echitatea socială.

Potrivit lui Muntean, Congresul Civic va susține protestele feroviarilor, pentru a canaliza acest proces și a-l îndrepta într-o direcție corectă, astfel ca el să decurgă în forme civilizate și eficiente, care ar asigura atingerea scopurilor. 

«Noi v-om participa la aceste procese foarte activ. Cu atât mai mult, că noi cunoaștem cum aceste lucruri se fac. Am organizat proteste și nu o dată», a mai declarat Muntean. 

Totodată, el a menționat că cetățenii deja nu au de ales și a venit momentul să scape de guvernarea hoțească, lipsită de idei. La final el s-a adresat către feroviari: 

«Noi suntem alături, noi suntem în stare să vă organizăm și să vă ajutăm. Nu vă temeți nici de poliție, nici de judecători, nemaivorbind de actuala, așa zisă, elită politică, reprezentată de Dodon și Sandu».

Лента новостей