Cu ocazia împlinirii a 100 de ani ai Partidului Comunist din China

Partidul Acțiunii Comune „Congresul Civic” felicită cordial comuniștii chinezi cu ocazie jubiliară – 100 de ani de la fondarea formațiunii politice care, rupând cătușele care încarcerase țara, depășind conflictele și războaiele interne, a transformat Republica Populară Chineză într-un stat al secolului XXI, unul din liderii mondiali în domeniul economic, științific, inovativ și a dezvoltării sociale.

Astăzi China este un exemplu elocvent că un stat puternic este, în primul rând, un stat care are grijă de cetățenii săi. Este un stat în care echitatea socială nu este o lozincă sau vorbă goală, ci unul dintre pilonii dezvoltării constante.

Comuniștii chinezi au trecut prin multe încercări, dar realitatea de astăzi demonstrează că, deși au străbătut un drum complicat, direcția a fost cea corectă. China, despre care înacă acum 20 de ani existau dubii cu privire la procesele care au lor acolo, este astăzi un lider incontestabil și un exemplu pentru zeci de țări ale lumii.

Puține țări din lume, care și-au pus scopul de a scoate poporul din sărăcie, au ajuns să realizeze acest deziderat într-un termen atât de scurt, asigurând creșterea nivelului vieții pentru milioane de oameni. Există puține partide care să desfășoare consecutiv și principial politici privind creșterea permanentă a bunăstării societății, dezvoltării științei și culturii, exploarării cosmosului, fortificându-și pozițiile pe arena internațională. Iar asta, în mare parte, pentru că investițiile în dezvoltarea umană pentru comuniștii chinezi nu sunt considerate drept cheltuieli.

Astăzi China a prezentat lumii nu doar economia sa avansată, dar și o viziune modernă a dezvoltării globale și relațiilor internaționale. Această viziune și-a găsit reflectarea în ideea Comunității destinului comun al omenirii, în ideea unirii oamenilor și țărilor din toată lumea în fața pericolelor pentru securitatea alimentară, epuizarea resurselor naturale, schimbărilor climaterice și criminalității internaționale. Ideea Comunității destinului comun al omenirii cere renunțarea la războaie și la politica puterii în relațiile internaționale și prezintă o nouă etapă în înțelegerea civilizației moderne.

Indubitabil, în lumea multipolară de astăzi, China reprezintă unul din polii de dezvoltare, energia cinetică a căruia este asigurată de Partidul Comunist.

Felicitări cu ocazia acestei zile jubiliare, tovarăși!

Лента новостей