„De ce anticipate?” Membrul Comitetului Executiv al Congresului Civic Andrei Antonov despre necesitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate

Revendicările cetățenilor Republicii Moldova privind dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate sunt logice și firești. Despre acest lucru a declarat membrul Comitetului executiv al Congresului Civic Andrei Antonov.

„În ultima perioadă, sintagma „Anticipate” este tot mai des observată și auzită in societatea noastră. Ba chiar mai mult că atât, în pofida campaniei electorale prezidențiale mai mulți candidați la funcția de președinte operează cu acest termen de „anticipate”.

Totuși există o diferență majoră conceptuală între aceste două componente ale societății – atunci când „anticipatele” sunt cerute de Popor și când acestea sunt promovate de unii actori politici din Parlamentul actual.

Cerința poporului privind organizarea anticipatelor – este una logică și firească. Aceasta reiese din dorința de a curăța actualul Parlament de persoane corupte și compromise, care demult nu mai reprezintă pe nimeni.

Situația este diferită în momentul când ideea anticipatelor este promovată de politicienii din actualul Parlament. Astăzi cetățenii percep foarte bine ce „slugi” ai poporului sunt acestea și cât de repede ei uită sau manipulează cu promisiunile electorale. Ar fi banal și naiv să credem că anticipatele reprezintă un interes real pentru partidele parlamentare – în special acelor formațiuni politice demult compromise (PD, Pro Moldova, Partidul Șor, etc).

Sondajele de opinie, cercetările sociologice ne oferă o imagine destul de clară în ceea ce privește încrederea cetățenilor în partidele din actualul Parlament. Neîncrederea este una foarte mare! Anticipatele reprezintă șansa Republicii Moldova de a curăța sistemul politic.
Anticipatele reprezintă vocea fiecărui cetățean!”, a declarat el pe rețele de socializare.

Лента новостей