Iurie Muntean a spus care sunt formațiunile politice, care nu trebuie votate în nici un caz

Într-un interviu acordat postului de radio “Europa Liberă”, candidatul Partidului Acțiunii Comune – Congresul Civic, Iurie Muntean, a îndemnat cetățenii moldoveni să nu voteze în nici un caz pe cei care au furat sau au contribuit la furtul miliardului, pe acei care vin să le cumpere voturile, pe acei care vin cu diferite amenințări și sperietoare gen gay-i din NATO ori tancurile rusești.

În același timp Muntean a solicitat să nu fie votate nici formațiunile politice care nu vin către alegător cu un plan de acțiune concret.

De asemenea, Muntean a considerat că Partidul Șor ar trebui, „fără nici un fel de discuție” să fie scos din câmpul electoral. „Nu vom coopera niciodată cu această fracțiune în niciun caz”, a subliniat reprezentantul „Congresului Civic”.

Întrebat care sunt viitoarele scenarii post-electorale, Muntean a răspuns că formarea unei majorități parlamentare este posibilă.
Răspunzând la o întrebare despre scenarii posibile după alegerile din 11 iulie, candidatul la funcția de deputat a remarcat că este posibilă crearea unei majorități parlamentare. “În cazul în care nu se va forma o majoritate pe baza unui plan de acțiuni concret, viitorul parlament nu va fi unul funcțional, evident, și mandatul lui nu va dura tare mult timp, pentru că cetățenii pe zi ce trece vor cere acțiuni concrete și astfel, practic, peste jumătate de an, maximum un an după alegerea parlamentului, putem să avem iarăși alegeri parlamentare anticipate”, a subliniat Muntean.

Muntean a subliniat că majoritatea parlamentară ar trebui să se concentreze pe o singură sarcină – salvarea Moldovei și scoaterea statului din criză.
“Dacă acest parlament care acum este în curs de a fi ales nu va forma o majoritate pe baza unui plan de acțiuni concret, nu va lua măsuri în vederea stopării tendințelor și trendurilor dezastruoase pe care le vedem, înseamnă că situația va ieși de sub control mai devreme sau mai târziu, dar eu aș spune că foarte rapid și încă o dată vom avea două opțiuni: ori prăbușire totală în ochii noștri, ori presiune din partea cetățenilor și alegeri cu formarea unei majorități noi, cu fețe deschise și cu noi idei ”, a declarat Muntean.

Iurie Muntean a declarat că dintre toți concurenții electorali, doar „Congresul Civic” a abordat alegerile parlamentare cu un plan pregătit și bine gândit pentru restabilirea viabilității instituțiilor statului moldovenesc, a identificat cele mai critice sfere sociale ale statului și a propus clar și soluții realiste, care au fost discutate pe larg cu reprezentanți ai tuturor regiunilor țării, oameni de afaceri, activiști locali și cetățeni îngrijitori.

Amintim că planul „Cinci modernizări pentru Moldova” al Congresului Civic este concentrat pe dezvoltarea a cinci direcții de activitate: industrie, agricultură, învățământ, știință-inovații, ecologie, și are prevăute acțiuni clare și rezultate concrete scontate.

La alegerile parlamentare anticipate, Congresul Civic este prezent ]n buletinul electoral pe poziția 2.

Лента новостей