Iurie Muntean: Congresul Civic va întoarce statul în economia țării

În Republica Moldova statul aparține unui grup îngust de politicieni, care îl folosesc pentru apărarea propriilor interese economice. Despre acest lucru a declarat membrul Comitetului Executiv al Congresului Civic, Iurie Muntean, în cadrul unei intervenții live pe Facebook. 

«În cazul țării noastre, statul practic lipsește în economia Moldovei. El nu apără interesele agenților economici, el nu asigură oportunități de finanțare, el nu asigură nimic, pentru că nu aparține cetățenilor. Statul aparține unui grup îngust de politicieni care îl folosesc ca pe o unealtă pentru îmbogățirea sa», a declarat membru Comitetului executiv al CC. 

Potrivit lui Muntean, Congresul Civic intenționează să readucă statul în economia țării: «Orice economie mică, cât na-r fi ea de săracă sau bogată, statul trebuie să fie prezent foarte intens în economie». 

«În economiile mici legile economiei de piață nu funcționează în așa fel cum ele ar funcționa, spre exemplu, în SUA sau UE. În economii mici  statul trebuie să compenseze capacitățile, impulsurile și polurile de dezvoltare, pe care poate să le genereze economia mică. Statul trebuie să fie în spatele economiei», a conchis Muntean.

Лента новостей