Iurie MUNTEAN: „Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor au TRĂDAT interesele oamenilor muncii – aceste formațiuni POLITICE nu reprezintă stânga”

Reprezentantul Partidului Acțiunea Comună – Congresul Civic, candidatul la funcția de deputat, Iurie Muntean, a declarat în cadrul unui interviu informativ dedicat alegerilor parlamentare din Republica Moldova realizat de News Moldova la Chișinău, că Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor au trădat interesele oamenilor muncii și nu mai reprezintă ideologiile politice ale stângii.

„Acțiunile acestor formațiuni politice, mai ales ale socialiștilor moldoveni, care s-au aflat la guvernare, nu au fost dedicate solidarității ori justiției sociale așteptate de locuitorii unei țări atât de sărace, ca Moldova.

Conducerea acestor formațiuni politice este alcătuită din oameni foarte bogați care apără mai mult interesele marilor corporații. Socialiștii nu au redistribuit bunăstarea, așa cum ar fi așteptat să o facă, ei s-au desprins de agenda de stânga și au trădat interesele celor ce muncesc”, a declarat Muntean.

Iurie Muntean: „Socialiștii nu au redistribuit bunăstarea, așa cum ar fi așteptat să o facă, ei s-au desprins de agenda de stânga și au trădat interesele celor ce muncesc”

Politicianul a subliniat că în acest moment, doar Partidul Acțiunea Comună reprezintă stânga adevărată

„Noi suntem cei care am conștientizat că problemele cu care se confruntă cetățenii moldoveni, atât în Găgăuzia, cât și în Briceni sau Taraclia, sunt aceleași – există din ce în ce mai puțini oameni capabili să muncească, există din ce în ce mai puține locuri de muncă, aerul este tot mai poluat iar accesul la apă potabilă din ce în ce mai redus.

Noi suntem cei care ne-am dus în fața oamenilor cu soluții concrete la aceste probleme. Și  le spunem că, fie vom rezolva aceste probleme, fie țara va dispărea. Și nu mințim, cu siguranță va fi așa. Iar cetățenii se opresc și ne ascultă”, a declarat Muntean.

Muntean a subliniat că formațiunea din care face parte participă la alegerile parlamentare cu un plan de cinci modernizări pentru restabilirea funcționării statului moldovenesc, care prevede:

  • decriminalizarea sistemului politic;
  • consolidarea justiției sociale ca bază pentru dezvoltarea țării;
  • eliminarea corupției economice și a schemelor mafiote, retehnologizarea industriei și adaptarea la piața economică mondială;
  • prioritatea dezvoltării științei prin restaurarea Academiei de Științe și stimularea sistemului de învățământ la toate nivelurile în cooperare cu parteneri străini; implementarea „revoluției verzi”, prin rezolvarea problemelor ecologice de termen lung, accesul oamenilor la apă potabilă și garantarea unui mediu de viață favorabil;
  • stabilitatea regională prin abandonarea logicii confruntării, consolidarea neutralității și contribuția la stabilitatea pe termen lung în sud-estul Europei. 

Reprezentantul Congresului Civic s-a arătat ferm convins de faptul că această formațiune politică va depăși pragul electoral de cinci la sută necesar accederii în legislativul moldovean.

„Există o mare nemulțumire din partea simpatizanților stângii față de acțiunile socialiștilor – oamenii au văzut că aceștia s-au îmbogățit ilicit – toți acești oameni nemulțumiți se îndreaptă către noi”, a explicat Muntean.

Politicianul a specificat că formațiunea din care face parte va propune viitoarelor partide parlamentare formarea unei majorități care să își asume realizarea acestor modernizări

Vrem să colaborăm cu toate formațiunile politice pentru realizarea acestor modernizări necesare supraviețuirii statului moldovean. Vom participa la orice alianță post-electorală care își asumă această agendă politică, dar nu vom accepta o alianță cu Partidul Șor, a declarat Muntean.

Iurie Muntean a fost exclus în anul 2014 din Partidul Comuniștilor din Republica Moldova  alături de Mark Tkaciuk, Zurab Todua, Mihail Poleanschi, Alexandru Petkov și Grigore Petrenco. Alături de primii patru deputați a format Partidul Acțiunea Comună – Congresul Civic. Potrivit lui Iurie Muntean această formațiune politică are filiale în 27 din cele 32 de raioane ale Republicii Moldova.

Scopul politic al acesteia este oprirea declinului economic și social în care se află Republica Moldova prin implementarea programului „Cinci modernizări pentru Moldova”.        

Sursa newsmoldova.ro

Лента новостей