Iurie Muntean: Șor parazitează și exploatează sărăcia oamenilor drept mijloc de multiplicare a capitalului politic

Fruntașul Partidului Congresul Civic, Iurie Muntean, a comentat acțiunile guvernării în raport cu protestele organizate de Partidul Șor care se desfășoară în Capitală de cinci săptămâni, transmite Vocea Basarabiei.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, Iurie Muntean a subliniat că partidul Șor, în frunte cu Ilan Șor, folosesc sărăcia oamenilor drept mijloc de adunare și multiplicare a capitalului politic.

Totodată, politicianul a criticat guvernarea PAS pentru faptul că evită să ofere răspunsuri clare cetățenilor privind criza din sectorul energetic și social.

”Șor parazitează, Șor exploatează sărăcia oamenilor și o folosește drept mijloc de adunare și multiplicare a capitalului politic, dar asta nu înseamnă că societatea nu are ce întreba guvernarea. Chiar dacă au fost motive legale și a urmat procedura de reacționare din partea autorităților, Guvernarea urma să vină cu un set de răspunsuri adresat societății care ar spune: avem situația cutare în sectorul energetic, situația cutare în domeniul social…iată răspunsurile noastre! Fie și cu întârziere, dar să vină cu răspunsuri. Până la urmă ei nu au venit cu răspunsuri. Ei s-au limitat la o interacțiune între Partidul PAS, care este actuala guvernare și Ilan Șor. Societatea așa a primit răspunsul”, a declarat Muntean.

Лента новостей