La Dondușeni și Comrat, Congresul Civic și-a prezentat Planul de dezvoltare

„Există, oare, viață în Republica Moldova”? Asta se întreabă președintele formațiunii politice Congresul Civic, Mark Tkaciuk, o chestiune la care nimeni nu s-a gândit în ultimii 30 de ani. În cadrul unei întâlniri organizate la Dondușeni, acesta a anunțat planurile de dezvoltare ale țării, dar și a fiecărei regiuni în parte, elaborat împreună cu colegii săi. Mark Tkaciuk a adăugat că vor face o altfel de politică – o politică fără lideri corupți, mincinoși și transfugi, relatează NordNews.

„Suntem puțini oameni în Republica Moldova. De această dată trebuie să acționăm altfel. Autoritatea într-un partid politic este ceva învechit, este o moștenire greșită din secolul XX. În secolul XXI, această schemă nu mai lucrează”, a declarat Mark Tkaciuk, membru al Comitetului Executiv, Congresul Civic.

Congresul Civic va elabora un plan concret de acțiuni, care va permite fiecărui raion, în parte și Republicii Moldova, să aibă un viitor pe care îl merită. Printre proiecte este redeschiderea și modernizarea Aeroportului Internațional Bălți-Leadoveni.

„Aeroportul din Bălți trebuie să devină unul de rezervă pentru cel din Chișinău. Acest proiect va permite crearea a peste 200 de locuri de muncă, creșterea bugetului și a imaginii Republicii Moldova grație, infrastructurii și logisticii dezvoltate”, a spus Pavel Snigur, membru al Congresului Civic.

Membrii Congresului Civic își propun ca până în 2025 să creeze un mediu prielnic pentru dezvoltarea afacerilor, în special, în domeniul agriculturii. Un alt proiect ține de deschiderea mai multor școli profesionale în raioane, în locul instituțiilor de învățământ închise de autorități pe parcursul ultimilor ani.

„În mare parte, copiii după clasa a IX-a sai a XI-a rămân în sat, având nevoie de o specialitate care să le permită să nu fie zilieri, dar să obțină o profesie care i-ar aduce venit când nu au altă ieșire din situație”, a declarat Tatiana Bujnița-Tricolici, membră al Congresului Civic.

Mark Tkaciuk a declarat că, astfel de întâlniri cu implicarea largă a comunităților vor avea loc în fiecare raion din republică. „Poți obține succes doar dacă ne vom ține de mâini, fără a face diferența în ce limbă vorbim, respectându-ne reciproc. Trebuie să avem viziuni, chiar și diferite, important ca ele să existe. Dar, când fiecare își face mendrele în stil mafiot, este cu totul altceva.”

Un eveniment similar s-a desfășurat în acest weekend și la Comrat.

Sursa: NordNews

Лента новостей