Mark Tcaciuc: Există, oare, viață în Republica Moldova?

Probabil, pentru prima data în viața politică a Republicii Moldova, care abundă de partide „pentru toate gusturile”, o formațiune și-a desfășurat ședința de lucru în două regiuni concomitent, în aceeași zi și la aceeași oră, la Dondușeni și la Comrat. Această formațiune este Congresul Civic, care s-a întrunit duminica trecută nu pentru a decide cu cine și împotriva cui va merge, dar pentru a trasa niște Planuri de dezvoltare a fiecărei regiuni și a fiecărui raion în parte. La Comrat, în fața celor prezenți a ținut un discurs domnul Iurie Muntean, membrul Comitetului Executiv al formațiunii, iar la Dondușeni, despre viitorul teritoriului dintre Prut și Nistru a vorbit un alt membru al Comitetului Executiv, Mark Tcaciuc, relatează Observatorul de Nord.

Astfel, domnul Mark Tcaciuc a făcut o trecere amplă în revistă a situației în care se află țara, dar și a vociferat întrebarea deloc retorică: „Există, oare, viață în Republica Moldova”? Domnia sa a menționat că, de vreo 30 de ani încoace nimeni ni și-a pus această întrebare și, implicit, nu a răspuns la această întrebare. Or, Congresul Civic va elabora un Plan concret de acțiuni, care va permite fiecărui raion, în parte și Republicii Moldova, în general să aibă un viitor pe care îl merită. Un Plan care va fi implementat și care ne va permite să răspundem afirmativ la întrebarea din titlu…

 

La ședința de la Dondușeni, despre ideile și planurile de dezvoltare a raioanelor pe care le reprezintă au vorbit Alexandru Lupașco (Drochia), Ion Secrieru (Glodeni), Maxim Chirtoagă (Briceni), Tatiana Romanova (Râșcani), Tatiana Bujniță-Tricolici (Soroca), Pavel Snigur (Bălți), Mihail Burușciuc (Florești), Vitalie Blanari (Fălești), Angela Russu (Ocnița), Grigore Jălăuca (Dondușeni).

În fața celor prezenți au ținut alocuțiuni experții Andrei Domașcan și Galina Șelari…  La finele ședinței, domnul Mark Tcaciuc a declarant că astfel de întâlniri, cu implicarea largă a comunităților, vor avea loc în fiecare raion din republică.

Sursa: Observatorul de NordЛента новостей