Noua guvernare criticată dur de Iurie Muntean: PAS-ul a pierdut primele o sută de zile și trebuie să capituleze

Guvernul Nataliei Gavriliță a pierdut primele o sută de zile din contul cetățenilor. Potrivit membrului Comitetului Executiv al Congresului Civic, Iurie Muntean, Partidul «Acțiunii și solidarității» este obligat să-și îndeplinească imediat angajamentele sau să-și recunoască incapacitatea și să capituleze. 

Astfel, potrivit membrului Comitetului Executiv al Congresului Civic, pentru prima dată în ultimii 30 de ani rezultatele primelor o sută de zile pot fi descrise printr-un singur cuvânt exhaustiv — catastrofă. 

«Guvernarea în mod constant ne îndeamnă, cere, roagă să răbdăm. Întrebare este pentru ce, în numele cărui obiectiv sau Maia Sandu vrea să ne răspundă în stilul lui Dodon — de-atâta!», – a spus el. 

Muntean a declarat că la alegerile parlamentare PAS-ul promitea că are o strategie cu obiective, sarcini, acțiuni clare: «Unde-s ele!?»  

«Fiecare zi este plină de niște evenimente haotice, iar în fiecare zi țara o părăsesc mii de cetățeni care încearcă să supraviețuiască pe cont propriu, fără a se bucura măcar de un ajutor simbolic din partea statului. Tariful triplat la gaze va sărăci peste noapte majoritatea cetățenilor și va pune în pragul falimentului producătorul autohton», a menționat Muntean. 

«Situația pandemică nici nu merită comentarii, precum și ministra sănătății  care a devenit faimoasă în calitate de «expert» în limbajul non-verbal», a declarat el. 

Pe de altă parte, potrivit membrului Executivului al Congresului Civic, procesele de formare a prețurilor cer implicarea imediată a statului în combaterea activităților monopoliste în sectorul bancar, farmaceutic, alimentar și energetic: «Statul dispune de toate instrumentele inclusiv instituții». 

«Guvernarea PAS a pierdut din contul nostru aceste o sută de zile și urmează să purceadă la treabă imediat, cel puțin să-și îndeplinească obligațiunile. Acel minimum de obligațiuni stipulat de legislația în vigoare. În caz contrar — să-și recunoască incapacitatea și să capituleze. Pentru Congresul Civic este evident, că nimeni nu știe încă câte sute de zile va rezista Republica Moldova», a conchis Muntean.  

Лента новостей