Partidul PAS de data asta deschis a demostrat oamenilor rînjetul său hain

Partidul Congresul Civic condamnă cu desăvîrșire aplicarea forței de către poliție asupra cetățenilor, care au ieșit la acțiunea de protest de duminica trecută. Partidul PAS de data asta deschis a demostrat oamenilor rînjetul său hain, răzbunîndu-se furios pentru fricile sale cu cetățenii, care în final au fost lăsați în voia soartei de politicienii implicați în proces. Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova structurile statale de forță au fost folosite drept o unealtă pentru împrăștierea violentă a unui protest permanent cu corturi.

Ascunzîndu-și intențiile adevărate după deciziile dubioase, nedrepte și obraznice ale Comisiei pentru situații excepționale, autoritățile au călcat în picioare atît drepturile constituționale ale cetățenilor, cît și normele internaționale și practicile europene, făcînd uz de violență față de cetațeni pașnici, inclusiv un grup numeros de persoane vîrstnice și femei. 

Comiterea actelor de violență cu titlu de argument în politică este o barbarie și sălbătăcie crasă. Într-un stat democratic contemporan în secolul XXI legitimitatea puterii nu poate fi bazată pe principiile forței și terorii. Operațiunile de forță contra propriilor cetățeni subminează și mai mult încrederea cetățenilor în instituțiile statului și pot provoca repercusiuni periculoase pentru democrație în Republica Moldova, precum și proclamata integrare europeană.

Puterea a dat ripostă organizației conduse de Șor, dar nu a dat nici un răspuns societății. Acest atac asupra drepturilor cetățenești nu va rămîne neobservat în orașele și satele întregii țări.

Partidul Congresul Civic consideră deciziile Comisiei pentru situații excepționale cu privire la restricționarea drepturilor cetățenilor la întruniri atît injuste, cît și anticonstituționale și ilegale.

În această ordine de idei, samavolnicia polițienească dă încă o dovadă elocventă nu numai a incompetenței grave a partidului de guvernare, dar și a ipocriziei și lașității acestuia de nedepășit. Autoritățile încă o dată au demostrat incapacitatea de a-și asuma obligațiuni atît față de cetățeni, cît și față de organizațiile internaționale.

Лента новостей