Prima reacție a unuia dintre liderii Congresului civic după înregistrare!

Ex-deputatul Mihail Polianschi, unul dintre conducătorii Partidului Acțiunii Comune „Congresul Civic” a venit cu o reacție după înregistrarea oficială a formațiunii de către Agenția Servicii Publice (ASP).

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Mihail Polianschi a scris: „Există un astfel de partid!”. Totodată, ex-deputatul a precizat că în Republica Moldova a fost înregistrat un partid politic real.

„Ura! În Republica Moldova a fost înregistrat un partid politic real – nu cumpărat, nu fals, ci real, creat contrar logicii decadente a unui stat pe jumătate viu. Agenția Servicii Publice a recunoscut existența în spațiul politic din Moldova a Partidului Acțiune Comune – Congresul civil. Sincer să fiu, posibil, nu ar fi putut exista alte opțiuni. Deoarece Congresul Civil a devenit o realitate cu mult înainte de a formaliza relațiile cu statul: 5518 persoane (gândiți-vă, sunt aproape cinci regimente!) au scris declarații și s-au alăturat mișcării noastre, au fost create organizațiile teritoriale în mai mult de jumătate din regiunile țării, congresul constitutiv al partidului, unde a fost adoptat manifestul, statutul și programul de acțiune „2020-2025” a avut loc în direct.  Sute de susținători ai Congresului Civil au devenit activiști, au început să scrie o nouă agendă, au vorbit cu oameni din toată țara, au strâns declarații, au format structuri primare, zeci de persoane au prelucrat date seara după muncă, cu o marjă de siguranță, reasigurate în toate, au verificat în mod repetat numele, numerele pașaportului, adrese, date, pentru a nu da nimănui motive să pună la îndoială rezultatul muncii comune. Mai ales că, sceptici au fost o mulțime. Am făcut-o! Și încă o dată a dovedit puterea acțiunii colective”, a scris Polianschi.

Amintim că, noul partid nu este condus de o singură persoană, ci de mai multe.

Sursa: Tribuna

Лента новостей