Procuratura a admis cererea Congresului Civic privind privatizarea «Cazangeriei de Est» din municipiul Chișinău

Procuratura Generală a admis cererea Congresului Civic privind examinarea procesului fraudulos de înstrainare a obiectului strategic din municipiul Chișinău — «Cazangeria de Est». Cererea a fost remisă Procuraturii municipale. 

«În conformitate cu Codul de procedură penală, sesizarea privind presupusele ilegalităţi admise la înstrăinarea «Cazangeriei de Est» de către factorii de decizie ai S.A. „ Termoelectrica”, a fost remisă Procuraturii municipiului Chișinău pentru examinăre», se arată în scrisoarea expediată către partid. 

Anterior, Congresul Civic a cerut de la Procuratura Generală să investigheze înstrăinarea «Cazangeriei de Est» de către compania «Olioterra», care este controlată de un apropiat al fostului președinte Igor Dodon, Liviu Secrieru. 

Din cererea depusă de către partid, rezultă că până în 2020, obiectul îi aparținea companiei «Termocom». Ulterior, în 2020, Cazangeria a trecut în proprietatea «Termoelectrica». Suma contractului constituia în jur de 47 milioane de lei.

Deja, în 2021 obiectul a fost vândut pentru doar 22 milioane de lei către «Olioterra», în pofida faptului că valoarea estimată a Cazangeriei se ridica la 45 milioane de lei.

Лента новостей