Ruslan Dragoman, candidatul pe lista partidului acțiunii comune «Congresul Civic»

«Lipsa unei finanțări corespunzătoare pentru asigurarea viitorului stimuleaza migrarea peste hotare a celor mai buni medici, profesori, antrenori, sportive și absolvenți ai instituțiilor de învățământ, iar acest lucru lasă un gol imens in interiorul țării, care nu poate fi suplinit cu nimic».

Originar și locuitor al orașului Criuleni.

Absolvent al Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv, campion al Republicii Moldova la lupte libere.

Studii superioare juridice, licențiat în drept. Absolvent al USEFS – antrenor-profesor de lupte libere.

«“Congresul Civic” nu este doar un partid politic, este și unica platformă a tuturor oamenilor onesti, muncitori și responsabili, uniți îns copul comun de a restabili în țară echitatea socială, toleranța reciprocă și pacea interetnică care fac parte din principal moștenire a Republicii Moldova.

Anume „Congresul Civic” pledează pentru resetarea Constituției Republicii Moldova, în care să fie consecrate în ordine obligatorie:

– Principiul Echitații Sociale.

– Principiul Dependenţei Directe a salariilor funcționarilor de rang înalt conform indicatorilor dezvoltării socio-economice a Republicii Moldova și poziția acesteiaî n Indicatorul ONU pentru Dezvoltare Umană».

Săbcontinuăm în asemenea hal nu se mai poate.

«Mai mult ca atât rezultatul majorității alegerilor care au avut loc în Republica Moldova pot fi numite, cu certitudine, drept sancțiuni împotriva cetățenilor moldoveni.

Aceste sancțiuni la adresa poporului au fost adoptate de cei care artrebui să fie condamnați la închisoare.

Perioada dezastruoasă a optimizărilor și reformelor înfăptuite de guvernările din ultimii ani a lovit grav asupra celor mai importante profesii pentru țară – profesori, antrenori și medici, care stau la baza continuității dezvoltării unui stat modern și sănătos.

Spre deosebire de statutul unor funcționari, deputați şi miniștri, a căror culoare politică se schimbă ca semaforul, învățământul, sportul și medicina niciodată nu au dat rezultate imediate, acestea fiind ramuri în care este necesar de muncit și de investit zeci de ani, zi de zi, cu sudoare și muncă silnică pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Lipsa unei finanțări corespunzătoare pentru asigurarea viitorului stimuleaza migrarea peste hotare a celor mai buni medici, profesori, antrenori, sportive și absolvenți ai instituțiilor de învățământ, iar acest lucru lasă un gol imens in interiorul țării, care nu poate fi suplinit cu nimic.

De aceauna din principalele inițiative legislative ale “Congresul Civic” va fi atribuirea profesorilor, antrenorilor și medicilor Statutul de Funcționari Publici».

Лента новостей