„Socialiștii promovează în viitorul legislativ un partid pro-fascist unionist”

Stimați prieteni,
Brifeingul nostru on-line este dedicat eventualei nerecunoașteri a alegerilor din 11 iulie 2021. Despre ce este vorba? Atragem atenția asupra unei bombe cu efect întârziat care este plantată conștient în cadrul procesului electoral. Nu vorbim despre subiectul legat de numărul de secții de votare care vor fi deschise în străinătate, număr de la care politicienii au început deja să discute în contradictoriu. A apărut un alt subiect, despre care atât dreapta, cât și cei care se autonumesc stânga politică preferă să tacă
.

Unu.
Toată lumea știe că, în ultimii ani, numărul cetățenilor moldoveni care sunt de acord cu distrugerea statalității moldovenești și pledează pentru unirea cu România a crescut dramatic. De la eternul 5-7 la sută la 30-35 la sută.
Toți experții și comentatorii politici înțeleg că acest unionism apărut în Moldova nu datorită patriotismului românesc ori datorită vecinătății cu statul român.

Acest unionism se datorează creșterii exponențiale a sărăciei cetățenilor moldoveni, corupției și trădării autorităților moldovenești.
În același timp, niciunul dintre partidele unioniste moldovenești nu a obținut un succes semnificativ în politica moldovenească. Ceea ce înseamnă că cetățenii moldoveni, în mod evident, nu sunt mândri de unionismul lor și de această trădare a statalității, ci mai degrabă rușinați. Drept urmare, majoritatea voturilor unioniștilor s-au îndreptat către un alt partid care, cel puțin teoretic, se opune sărăciei și corupției la nivel național. Este vorba de PAS, formațiune care, în mesajul adresat alegătorilor, nu se îndepărtează prea mult de indicatorii tradiționali ai unionismului.

Doi.
Cel puțin așa arăta situația până în momentul în care Partidul AUR, Alianța pentru Unirea Românilor, a intrat în Parlamentul României. Un partid care beneficiază de resurse financiare uriașe. Un partid care se opune deschis maghiarilor, romilor, evreilor, slavilor din România. Este partidul care glorifică criminalii naziști. Un partid care susține în mod deschis eliminarea statului moldovenesc. Partidul, care chiar în Parlamentul României, fără echivocuri și semitonuri, este numit de către alte formațiuni politice ca fiind unul extremist și pro-fascist.
Așa arăta situația până în momentul în care acest partid a fost înregistrat în calitate de concurent electoral la alegerile din Republica Moldova.

Trei.
Toți sociologii știu că, în Republica Moldova, la sfârșitul lunii mai, ratingul acestei formațiuni era de cel mult 0,01%.
Am observat că, de la sfârșitul lunii mai, în spațiul public moldovenesc a început o campanie intensivă de popularizare a acestei formațiuni politice. Am observat cum, o cercetare sociologică a fost difuzată, în ore de maximă audiență, pe canale de televiziune, pe cele mai populare portaluri de știri on-line, pe cele mai notabile publicații citite, iar în această cercetare se arăta că Partidul AUR, care nici măcar nu era înregistrat să participe la alegerile parlamentare, depășește pragul electoral de 5 la sută.

Care este compania sociologică care a realizat acest sondaj de opinie? Care este televiziune de maximă audiență care a difuzat această informație?
Compania Idata este compania care a oferit cu generozitate acestui partid fascist, încă necunoscut pe plan local, un rating atât de ridicat. Compania este cunoscută ca fiind una apropiată de Partidul Socialiștilor și de Partidul Șor. Această companie este cea care, în mod regulat, induce în eroare opinia publică și simpatizanții stângii referitor la adevăratele ratinguri de autoritate ale politicienilor moldoveni.

Merită atenție și instituțiile media care au propagat în mod deschis și înfocat pe moștenitorii mareșalului Antonescu. Este vorba de o listă incompletă, dar enumerăm printre aceste instituții: posturile de televiziune – NTV-Moldova și Accent-TV, publicații – AMF în Moldova și KP în Moldova și un întreg întreg șir de portaluri de internet care deservesc interesele Partidului Socialiștilor.
Pentru a fi corect, la această listă de mass-media ar trebui adăugat ziarul pro-unionist TIMPUL, cunoscut pentru apropierea lui de Vlad Plahotniuc.

Astfel, constat că Partidul Socialiștilor, ideologii săi, sociologii din dotare și mass-media apropiată acestei formațiuni politice au devenit propagandiști conștienți ai unionismului de cea mai proastă calitate.
În acest moment, socialiștii nu numai că au restricționat accesul partidelor de stânga reale în instituțiile mediatice pe care le dețin dar s-au transformat în complici la creșterea artificială a ratingului și autorității unui partid xenofob.

Лента новостей