„Streptease ticălos”: Tkaciuc despre luptătorii cu influența străină

Reprezentanții corupți ai puterii din Moldova și elitele au dus țara până la percepția că conducerea străină ar fi un scenariu optimist, iar de asta arată rușinos cei care toată campania electorală luptă neobosit cu influența străină, fiind în neputință de a renunța la executarea voinței politice a altcuiva. Despre aceasta a scris pe rețelele de socializare membrul comitetului politic excutiv al Congresului Civic, Mark Tkaciuk.

Politicianul a menționat că s-au creat condițiile în care o parte din societate este indignată de vizitele ambasadorului SUA pe la instituțiile puterii din țară, iar alții au aceleași senzații în privința ambasadorului Rusiei, iar forțele politice care au ales lupta cu amenințarea străină drept principala tematică a alegerilor nu fac altceva decât să amplifice această senzație. Tkaciuk este convins că tentativa de a impune „agenda influenței străine” nu va avea succes:

„Și unii, și alții, în perioada electorală s-au împărțit cu plăcere cu aceste impresii belicoase. Despre SOROS-iști, departamentul de stat, agenții FSB, alți „kremlinovici”, „curatori străini” atotprezenți, încercând să transforme asta în principala temă a alegerilor. Cum s-ar spune – tema „n-a prins”. Agenda antiimperialistă nu a fost de rezonanță”.

În primul rând, a explicat el, au îndemnat la ea cei care, în perioada pre-electorală au demonstrat o flexibilitate explicabilă caracteristică gutapercii în relațiile cu Vestul și Estul. În al doilea rând, cetățenii nu se mai sperie de abstracții ocupanți NATO sau ruși.

„Atât timp cât Moldova este în mâinile unor invadatori mult mai evidenți: judecători, procurori, deputați care-și comercializează mandatele, miniștri și casta neclintită a funcționarilor. Iată aceștia – cu sigurnață ne-au săturat. Iar scăpare de ei – niciuna! Iată de ce, amenințarea conducerii externe de foarte mulți este percepută în calitate de ofertă publicitară optimistă”, a subliniat candidatul la funcția de deputat.

El a adăugat că, deși suveranitatea este o condiție obligatorie a independenței și trebuie să se afirme în lipsa reprezentanților străini la CEC, Procuratura Generală și alte organe în care astăzi pot fi întâlniți „curatorii externi”, „dar merită ca aceasta să fie discutată de cei care în iunie 2019 nu au putut crea o coaliție antioligarhică în Parlament fără participarea lui Dmitri Kozak și solidaritatea țărilor europene?”. „Merită oare s-o facă pe deștepții cei care au scăpat din strânsoarea șantajului personal, doar grație unei scurte discuții dintre Dereck Hogan și Vladimir Plahotniuc?”.

„Poziția Congresului Civic este la suprafață. Nu vom spune o vorbă despre conducerea din afară, atât timp cât țara este condusă de cei care își scot fără jenă pantalonii în fața oricui, dar nu și în fața poporului său. Acest streptease ticălos trebuie terminat cât mai curând”, a menționat candidatul la funcția de deputat, adăugând că este necesar de a readuce suveranitatea în mâinile poporului moldovenesc, în pofida opunerii evidente.

„E cazul să începem a face această misiune importantă. Să țintim și să batem! Să țintim și să nimerim! Totodată, să începem a învăța să prietenim altfel cu partenerii noștri. Fără detalii erotice emoționante. Care ne înjosesc pe toți prin franca lor neactualitate – și pe cei de dreapta, și pe cei de stânga, și pe „curatorii” nenumărați ai Moldovei – de la Washington până la București, de la Berlin până la Moscova”, a conchis Mark Tkaciuk.

Лента новостей