Suhih: E timpul să dărâmăm acest sistem

Situația social-economică din Republica Moldova a ajuns la fund și nu poate fi schimbată cu măsuri cosmetice, iar de aceasta pe 11 iulie cetățenii trebuie să adopte o decizie prin care să dărâme acest sistem putred, pentru a începe să construiască un stat social eficient. Despre aceasta a scris pe rețelele de socializare candidatul la funcția de deputat din partea Congresului Civic, producătorul Artur Suhih.

„În decursul acestor două luni, intenționat nu am scris nimic pe Facebook despre politică. Din respect pentru follower-ii mei nu am vrut să fac aici agitație electorală și să impun cuiva propria opinie. Știu că sunteți cu toții oameni deștepți, cu propriile opinii și convingeri, și nu aveți nevoie de mentorat”, a scris el, menționând că campania electorală și deplasările prin țară au arătat în ce situație precară este actualmente Republica Moldova.

Artur Suhih a făcut o comparație a locului copilăriei sale, pe care l-a vizitat și în cadrul întâlnirilor cu alegătorii, și situația în care se află acesta în prezent:

„În decursul acestor două luni am călătorit destul prin țară, am traversat-o în lung și-n lat în calitate de candidat la funcția de deputat din partea Congresului Civic. Zilele trecute am mers la nord – Briceni, Larga, Lipcani. Am așteptat în mod deosebit aceste întâlniri – în aceste locuri a trecut copilăria mea. Îmi amintesc fiecare colțișor – casele și grădinile îngrijite, ulițele, magazinele de cărți inundate de vocile copiilor. Peisajul pe care l-am văzut acum, parcă ar fi rupt dintr-un film de groază. Singura diferență fiind că nu eram înconjurat de decorațiile din platou – o antiutopie, ci în viața reală, care ar putea fi descrisă doar cu două cuvinte – întuneric și devastare”.

Lăsând dreptul la o alegere politică personală pe seama fiecărui alegător, Suhih a menționat că „una este clar – cei care au adus țara la acest nivel și cere continuarea „distracției”, trebuie să plece. Ajunge, ați furat destul”.

„Pentru a-i petrece la gunoiștea istoriei, în această duminică, fiecare trebuie să se ridice din pat și să meargă la vot. Haideți să dărâmăm acest sistem”, a îndemnat candidatul la funcția de deputat.

Лента новостей