Tatiana Bujnița-Tricolici: „Problemele țării sunt încee care au uitat ce înseamnă dragostea de țară, dar au învățat să o vândă”

Republica Moldova s-a dovedit în situația când ocupanții fotoliilor din Parlament și Guvern au uitat ce înseamnă să-ți iubești Patria. Despre aceasta, la marșul „Calea Dreptății”, organizat de Congreul Civic în Chișinău, a declarat scriitoarea și pictorița Tatiana Bujnița-Tricolici.

„Eu sunt mamă, sunt una din sute și mii de femei ale Moldovei, puternice și deștepte care știu ce vor pentru viitorul copiilor lor”, a spusea, menționând că, însituațiaactuală, când la putere se află persoane corupte, nu poți avea încredere în ziua de mâine.

Chiar și așa, a adăugat Tatiana Tricolici, majoritatea cetățenilor din Moldova consideră că „țara nu se vinde, nu se vând prietenii, dragostea sau viitorul”:

„Dacă noi vrem să ne păstrăm conștiința și onoarea și nu vrem să ne vindem demnitatea și dragostea față de țară, atunci problema nu e în mine sau în voi, problema e în cei care stau în Parlament și în Guvern. Ei sunt cei care au uitat ce înseamnă dragostea de țară, dar au învățat să o vândă. Timpul lor a trecut! Ei sunt trecutul! Viitorul e al oamenilor care nu pot fi cumpărați! Ajunge, cât v-ați împăcat cu gândul că totul în Moldova e pierdut iremediabil. Pentru că – spernța nu se vinde!”

Marșul „Congresului Civic” – „Calea Dreptății” a adunat mii de oameni care au solicitat alegerea la scrutinul parlamentar anticipat din 11 iulie a unor oameni cu demnitate, onești și responsabili, capabili să scoată Moldova din criza prelungită în ultimii ani și care nu vor ceda în fața presiunilor hoților și corupților. Actul de bază pentru renașterea Moldovei propus de Congresul Civic este „Planul celor cinci modernizări” – un proiect complex pentru relansarea instituțiilor publice, asigurarea stabilității și progresului social-economic, susținerea eficientă și cuprinzătoare a populației, relansarea științei, medicinei, educației, majorarea veniturilor bugetare cu un miliard de euro în decurs de câteva luni din contul eradicării schemelor corupționale etc.

Лента новостей