Tkaciuk: Alegerile au loc de parcă am fi în Cipru, nu într-o Moldovă pe moarte

Alegerile în Moldova se desfășoară de parcă am locuit nu într-o țară pe moarte, ci în Daneamrca. Sau în Cipru: o ușoară briză mediterană, am prins un peștișor minunat, un pahar de vin sec și o minunată priveliște spre mare. Despre aceasta a declarat în cadrul unui interviu pentru portalul bălțean NordNews Mark Tkaciuk, candidat la funcția de deputat din partea Congresului Civic.

Potrivit lui, pentru Moldova, alegerile reprezintă un moment de cotitură, iar asta pentru că este vorba de o țară căreia i-a rămas foarte puțin timp de existență.

„Alegerile trebuie să fie un concurs de idei, un concurs al propunerilor constructive pentru salvarea sitauției”, este convins Tkaciuk.

În realitate, potrivit lui, discuțiile au loc la cel mai scăzut nivel – „se discută culoarea lenjeriei oponenților”. „Participanții campaniei vorbesc despre casele oponentului, se stropesc cu verde de brilian, organizează provocări în Zona de Securitate a conflictului transnistrea – ce-i drept, slavă domnului, provocări false.

Nici pe jurnaliști nu-i interesează ce se întâmplă, într-adevăr, cu țara, nici pe participanții campaniei”, a subliniat Tkaciuk.

Лента новостей