Tkaciuk: Dacă societatea este nemulțumită, ea cu siguranță își va manifesta nemulțumirea

Partidul Acțiunii Comune și-a mobilizat, sâmbăta trecută, la un protest împotriva „energomorului”, 300 de activiști și planifică dublarea în fiecare sâmbătă a numărului de participanți. La protestul din 5 februarie, din fața Parlamentului, sunt invitați toți doritorii.

✅Guvernarea care pretinde la oarecare civilizare europeană trebuie să înțeleagă că, una dintre condițiile acelui luciu și civilizări europene este posibilitatea de a-și vedea propriii cetățeni protestând pe străzile capitalei. Despre aceasta a declarat, în cadrul emisiunii „Territoria Svobodî” cu Lilia Burakovski, unul din fondatorii „Congresului Civic”, Mark Tkaciuk.

„Protestele reprezintă un exercițiu democratic obligatoriu pentru orice țară. Ele nu neapărat trebuie să se încheie așa ca cele din Alma-Ata sau cele din Chișinău pe 7 aprilie. Ele nu trebuie să se încheie cu pogromuri”, a comunicat Mark Tkaciuk.

El consideră că protestele reprezintă una din formele de interacțiune ale puterii și societății:

„Dacă societatea este nemulțumită, este organizată cu ajutorul sindicatelor, politicienilor sau societății civile, această nemulțumire trebuie neapărat manifestată, pentru ca ea să fie simțită și văzută”.

Iată de ce, potrivit lui Tkaciuk, atunci când a început lanțul de evenimente dramatice, numite de „Congresul Civic” drept „energomor”, formațiunea politică s-a adresat tuturor formațiunilor cu propunerea de a-și consolida eforturile cu scopul organizării protestelor.

Лента новостей