Tkaciuk, despre sondajul BOP: Pregătirea falsificărilor

Rezultatele cercetărilor sociologice în ajunul alegerilor parlamentare anticipate indică asupra tentativelor de a încerca să schimbe artificial preferințele alegătorilor și sunt dovada pregătirii către falsificarea voinței cetățenilor pe 11 iulie. Astfel a comentat ultimul sondaj „Barometrul Opiniei Publice” (BOP), membrul comitetului executiv politic al Congresului Civic Mark Tkaciuk.

„O precizare cu privire la marșul celor incoruptibili „Calea Dreptății” de sâmbătă. Am fost departe de a fi 1,5 persoane. Se dovedește că am fost mult mai puțini. Barometrul Opiniei Publice a scăzut ratingul „Congresului” până la 0,2%. Nivelul de necunoaștere a „Congresului” printre alegători în mod miraculos a crescut de câteva ori. Cu cât mai aproape de alegeri, cu atât mai puțini alegători ar fi auzit câte ceva despre Congresul Civic”, a scris el pe rețelele de socializare.

Mark Tkaciuk a menționat că, dacă la începutul campaniei electorale despre Congresul Civic nu știau nimic 35%, acum numărul celor care ar fi auzit câte ceva despre această formațiune este de 25%.

„Nu sunt manipulări electorale.  Este pregătirea falsificărilor”, este convins politicianul.

Adresându-se către oponenți, Tkaciuk i-a îndemnat încă odată să aprecieze riscurile și consecințele posibilității falsificărilor alegerilor, subliniind că învingătorul unei astfel de „exprimări a voinței” nu va fi niciodată considerat legitim în fața poporului Republicii Moldova:

„Băieți, gălbenașii noștri, voi cu siguranță cunoașteți ceea ce faceți? Sunteți convinși că veți putea proteja o asemenea victorie? Dar dacă, din nou, vor ieși 1,5 oameni? De data asta fără orchestră. Fiți convinși, noi nu avem nevoie de nimic ceea ce nu ne aparține. Dar iată după ale noastre – vom veni!”.

Лента новостей