Todua: Doar Congresul Civic poate reuni întreaga țară

Doar Partidul Acțiunii Comune „Congresul Civic” are o viziune și înțelege cum poate fi unită Republica Moldova, să depășească neînțelegerile între etnii, să învingă corupția și să readucă țara pe calea dezvoltării și procreării. Despre aceasta a declarat politologul, istoricianul și publicistul Zurab Todua în cadrul marșului „Calea Dreptății”, organizat de „Congresul Civic”.

Potrivit lui neînțelegerile în Moldova sunt artificiale, întrucât, în primul rând, acestea convin celor care au venituri din scheme de furt, corupționale, fără a da societății posibilitatea de a se consolida pentru a se opune acestor scheme:

„30 de ani Moldova este împărțită după etnii, hotare, 30 de ani Moldova este dezbinată pentru că asta convine politicienilor. Pentru că, doar în așa situație ei se pot îmbogăți”.

Congresul Civic are drept scopuri de bază unirea țării pe calea echității și progresului, restaurării controlului social asupra puterii și crearea condițiilor în care la conducerea statului să poată participa orice cetățean. Intrarea Congresului Civic în Parlament ar înemna că, pentru prima dată majoritatea cetățenilor vor obține accesul la tribuna organului legislativ, iar puterea va fi sub controlul poporului.

„Va veni timpul și vom desfășura în Piața Marii Adunări Naționale un forum grandios, un Congres Civic adevărat, în care vom uni toată Moldova. Este în puterile noastre, iar noi o vom face! Avem de ales – Congresul Civic!”, a declarat candidatul la funcția de deputat.

Marșul „Congresului Civic” – „Calea Dreptății” a adunat mii de oameni care au solicitat alegerea la scrutinul parlamentar anticipat din 11 iulie a unor oameni cu demnitate, onești și responsabili, capabili să scoată Moldova din criza prelungită în ultimii ani și care nu vor ceda în fața presiunilor hoților și corupților. Actul de bază pentru renașterea Moldovei propus de Congresul Civic este „Planul celor cinci modernizări” – un proiect complex pentru relansarea instituțiilor publice, asigurarea stabilității și progresului social-economic, susținerea eficientă și cuprinzătoare a populației, relansarea științei, medicinei, educației, majorarea veniturilor bugetare cu un miliard de euro în decurs de câteva luni din contul eradicării schemelor corupționale etc.

Лента новостей