„Un amestec de idiotism și primitivism politic”. Mark Tkaciuk, despre încercarea PSRM și ȘOR de a amâna alegerile anticipate prin starea de urgență

Majoritatea parlamentară constituită din PSRM și ȘOR a dat dovadă de un amestec de idiotism și primitivism politic prin instituirea stării de urgență din considerente politice. Aceasta este declarația lui Mark Tkaciuk, unul dintre liderii Congresului Civic, membru al Comitetului Executiv al partidului.

„Parlamentul Moldovei și-a amintit de pandemie doar atunci când majoritatea lui Dodon și a lui Șor s-a speriat de alegerile anticipate și a instituit imediat starea de urgență, care a anulat alegerile”, a menționat Tkaciuk.

Potrivit afirmațiilor sale, criza provocată de coronavirus este cu adevărat una fără precedent, iar statistica privind răspândirea COVID-19 bate toate recordurile „din Gibraltar până în Munții Ural și din Scandinavia până în Peninsula Balcanică”: „Situația de la noi este cea mai rea și în cazul numărului de îmbolnăviri, și al celui de decese. Asigurarea bolnavilor cu paturi de spital este imposibilă”.

„În același timp, profitând de aceste circumstanțe, politicienii instituie stare de urgență, cică: „haideți să lăsăm la o parte disensiunile politice, să uităm de alegerile anticipate și să învingem pandemia ș.a.”, a adăugat Tkaciuk,

De fapt, realitatea s-a dovedit a fi cu totul alta. Odată cu instituirea stării de urgență, autoritățile s-au limitat la introducerea regimului special de deplasare și de circulație și la interzicerea plimbărilor în parcuri.

„Oare noi am văzut un pachet de măsuri clare, recomandări? Nu, noi am văzut o mizerie neînțeleasă, neclară, care demonstrează incompetență politică și handicapul moral al celor care s-au apucat să instituie stare de urgență, practic, stare de asediu, doar pentru a anula alegerile parlamentare”, a remarcat el.

Mark Tkaciuk a mai menționat că modul în care PSRM și Partidul „ȘOR” au decis să evite dizolvarea parlamentului demonstrează un simplu idiotism și primitivism politic: „acești oameni sunt incapabili să formeze modalități elementare de interacțiune care ne-ar permite să ne unim și să luptăm împotriva unei provocări fără precedent”.

În concluzie, el a subliniat faptul că elita moldovenească și-a pierdut orice atribut ce ține de sensibilitatea socială. În timp ce reprezentanții acesteia trăiesc în lumea lor, societatea moldovenească este la un pas de moarte, a adăugat Tkaciuk.

Лента новостей