Alegerile prezidențiale — una din principalele verigi care constituie conținutul fenomenului „statului captiv”

Potrivit membrului Comitetului executiv al Congresului Civic, Iurie Muntean, clasa politică din Moldova a uitat brusc că alegerile prezidentiale directe sunt nu doar o crimă, comisă de către oligarhul Vladimir Plahotninuc dar un element principal a statului captiv.

„Acum sîntem în preajma așa numitor ”alegeri prezidențiale”. Și ce observăm? Toată clasa politică de parcă ar fi afectată de o amnezie colectivă profundă”, – a declarat Muntean.
Potrivit acestuia, clasa politică din Moldova brusc a uitat că aceste „ca și cum alegeri” nu se rezumă doar la una din crimele regimului lui Plahotniuc contra sistemului de drept.
„Aceste „alegeri” reprezintă una din cele mai însemnate verigi în lanțul multor fărădelegi anterioare și posterioare, care și constituie conținutul infracțiunii numite „stat captiv”, a mai afirmat Muntean.

În cadrul brifingului de presă membrii Comitetului executiv al Congresului Civic Iurie Muntean, Zurab Todua și Mark Tkaciuk au anunțat despre faptul că partidul a înfăptuit o revizie complexă și minuțioasă a lanțului de crime conștiente împotriva Constituției, libertăților și drepturilor cetățenilor.

În urma acestei revizii, reprezentanții partidului au întocmit o cerere către Procuratura generală, care ar trebui să servească temei pentru o anchetă minuțioasă a fenomenului statului capturat.

Лента новостей