Artur Suhih: Congresul Civic reprezintă lupta speranței cu răul absolut

Fiecare vot dat în susținerea Congresului Civic, în starea actuală a Moldovei, reprezintă un vot în favoarea victoriei asupra răului absolut care a capturat țara. Așa a calificat producătorul și candidatul la funcția de deputat Artur Suhih, în cadrul unui interviu-online privind starea lucrurilor în țară în condițiile degradării instituțiilor publice și prăbușirii politicilor țării în domeniul ocrotirii și susținerii poporului.

Evaluând mersul campaniei electorale, Artur Suhih a explicat că societatea este implicată forțat într-o agendă politică inventată, care nu are nicio atribuție cu realitatea, impunând astfel alegerea în favoarea lipsei oricăror schimbări:

„Noi mergem în fața alegătorului nu în acea paradigmă în care, pur și simplu, să concurăm cu agendele noastre, lupta este dusă între speranță și răul absolut. Astăzi alegerea e foarte simplă – răul absolut, dacă încă cineva nu a înțeles ce reprezintă acesta, mințind de la un an la altul, aruncând argumentele pe urechile oamenilor, argumente care nu au nicio atribuție cu țara noastră, o agendă pur și simplu „fake”, frici, speculări pe niște subiecte ticăloase, care nici măcar u reprezintă probleme pentru societate.

Dar nimeni nu vorbește despre economie, de exemplu, despe cu omul, fiind la putere mulți ani la rând și fiind în funcția în care ar fi putut face foarte multe, acum, participând la mitinguri, spune că o fă vă dau bani după alegeri. Asta ce e? Cum poți să vorbești cu oamenii în așa hal?”, s-a întrebat candidatul.

Artur Suhih a adăugat că, politicienii care au fost la putere au asimilat cinismul de cea mai înaltă clasă, pentru a veni „odată în patru ani în fața oamenilor și a le vorbi desreo o agendă falsă”.

Și nimeni dintre ei nu-și pune întrebarea, de ce oamenii au o existență mizerabilă și dacă nu cumva asta este o urmare anume a impunerii unor scopuri false în fața țării și societății. Congresul Civic, a subliniat candidatul la funcția de deputat, merge în alegeri pentru a pune capăt acestui sistem vicios format și nu va accepta niciodată ca acesta să rămână și în continuare drept „normă”:

„Nu știu de ce, ne-am împăcat cu multe lucruri, considerându-le a fi normă. Se spune, iată, „a furat, dar ne dă și nouă” – asta este considerat a fi normă. A sta la o masă cu un om care a delapidat jumătate de buget și se mândrește cu asta, iar tu ești prieten cu el – e o normă. Am ajuns până într-acolo că, se consideră a fi prestigios să prietenești cu hoții, să faci poze și să te lauzi printre prieteni că îi cunoști. Iar la indignarea că această persoană este din această categorie, răspund – „ei, dar cine nu-i așa?”.

Datorită eforturilor politicienilor de școală veche, consideră Sugig, alegătorul a fost dus până la starea în care fie așteaptă pachete alimentare, fie pur și simplu cuvinte plăcute, dar nu dezbaterea unor probleme reale ale țării și ale cetățeanului simplu.

Congresul Civic merge la aceste alegeri cu „Planul celor cinci modernizări pentru Moldova”, care nu doar descrie într-un mod realistic problemele țării, dar care mai și propune o serie de soluții complexe și efective petnru eradicarea acestora. În partea problemelor de bază, „Congresul” vede nu problemele geopolitice, ci cele social-economice, inclusiv cele atât de „sălbatice” în condițiile secolului XXI, precum accesul la apă și canalizaer, propunând o soluționare principială în forma relansării tuturor bazelor țării – declararea Moldovei drept stat social, investiții de stat masive în domeniul educației, medicinei, științei, scoaterea rapidă a sute de mii de persoane în etate din starea sărăciei lipite, din contul venitului de bază garantat, crearea stimulentelor pentru dezvoltarea tinerilor și acumularea de către aceștia, la vârsta de 18 ani a unui capital de pornire pentru studii superioare, procurarea locuinței etc.

Лента новостей