Candidatul la funcția de deputat din partea Congresului Civic, Erix Lesnic

S-a născut in satul Trebisăuți, raionul Briceni. A absolvit școala medie din localitatea natală, apoi Universitatea Pedagogică Ion Creangă: 

«După absolvirea Universității încercând să mă angajez în câmpul muncii am fost nevoit să fac o alegere: să ajung la limita existenței cu salariile mizere, sau să plec peste hotare cu perspectiva că poate peste ceva timp se va schimba la noi în țară și în special în sistemul de învățământ.

Revenind în țară am observat că schimbări întradevăr s-au întâmplat, dar cu regret spre rău. În 2019 am participat la alegerele locale în satul de baștină în calitate de candidat independent la funcția de primar. Aceste alegeri m-au adus la concluzia că de unul singur este foarte greu să realizezi ceva. Astfel am hotărât să ader la Congresul Civic. De ce? E foarte simplu: neîncrederea față de actualii politicieni preocupați numai de interesele personale și nu de cele a cetățenilor. 

Congresul Civic, la rândul său, este unicul partid care nu are lider, iar toate deciziile se iau în comun, este unicul partid care are un plan și cel mai important un plan Real de acțiuni și nu promisiuni deșarte sau populiste, cum le fac toți cei care au fost pînă acum la guvernare.

Ce va fi cu Republica Moldova peste 5 ani? Ce trebuie de intreprins ca Republica Moldova să devină un stat prosper cu o economie stabilă, cu un sistem medical modern, un sistem de învățămînt cu perspectivă? 

Care formațiune politică are răspuns la această întrebare? Doar Congresul Civic a propus un plan de acțiuni care da răspuns la toate aceste întrebări și numai Congresul Civic este în stare să-l realizeze. De ce sunt în stare actualii politicieni am văzut – au adus țara la un pas de dispariție, e timpul să facem alegerea corectă.

Votăm nr.2 în buletinul de vot. Votăm Congresul Civic!».

Лента новостей