Comunicat de presă: «Congresul Civic» a organizat la Ocnița marșul pentru un parlament incoruptibil și Moldova echitabilă

Partidul Acțiunii Comune — «Congresul Civic» a organizat pe 12 iunie la Ocnița acțiunea de protest „Parlament incoruptibil – o demnitate comună”. La acțiune au participate sute de cetățeni, inclusiv candidații din partea formațiunii politice la funcția de deputat, activiști, susținători, activiști civic și locuitorii orașului.  

Participanții acțiunii de protest au scandat «Ajunge cu jaful cinic! Vine Congresul civic!»,  «Ocnița!»,  «Окнице – жизнь! Окнице – справедливость!» [Echitate pentru Ocnița!],  «Вор должен сидеть в тюрьме!» [Hoții la dubă],  «Продажным депутатам – пожизненное! Продажным судьям – пожизненное!» [Detenție pe viață pentru deputați corupți! Detenție pe viață pentru judecători corupți], «Ajunge cu jaful cinic! Vine Congresul civic!». Activiștii au înmânat orășenilor ziare și i-au familiarizat pe toți doritorii cu programa electorală — «Planul celor cinci modernizări»

Membrul Comitetului Executiv al partidului, Iurie Muntean, a declarat pentru jurnaliști că Partidul Acțiunii Comune — «Congresul Civic» este singura formațiune politică care a prezentat un plan bine determinat pentru restabilirea activității normale a activității instituțiilor de stat, a identificat cele mai critice domenii sociale și a propus soluții reale și realizabile, care au fost dezbătute cu reprezentanții tuturor regiunilor din Moldova. 

«Am ajuns la Ocnița pentru a arăta oamenilor, care trăiesc aici, că ei au posibilitatea de a alege», a declarat Iurie Muntean, care a accentuat că Partidul Acțiunii Comune nu a împărțit cetățenii în susținători și oponenți. Potrivit membrului Comitetului executiv, Planul de acțiuni al partidului este orientat spre îmbunătățirea calității vieții a tuturor cetățenilor ai Moldovei.

Planul celor cinci modernizări și proiecte-ancoră conexe pentru dezvoltarea social-economică vor stimula creșterea locurilor de muncă, dezvoltarea industriei de înaltă tehnologie, dezvoltarea infrastructurii și va atrage investiții. Acesta a fost propus pentru dezbatere tuturor forțelor politice în Moldova, inclusiv partidelor lui Igor Dodon și a Maei Sandu, care inițial au acceptat propunerea, însă mai târziu au refuzat să discute despre viitorul țării.

Congresul Civic își pune scopul de a lansa activitatea instituțiilor de stat bazată pe principiile transparenței și responsabilității față de societate. La moment, formațiunea politică este prima și singură care a propus implementarea în Moldova venitului de bază garantat pentru pensionari și tinerii. Totodată, Congresul Civic consideră că statul trebuie să investească masiv resursele în medicină, știință și educație, să rezolve urgent problemele ce țin de ecologie, să ofere tuturor cetățenilor acces la apă potabilă, canalizare ș.a.m.d

Congresul Civic optează pentru întărirea neutralității Moldovei, reieșind din conceptul care presupune că Moldova are doar prieteni și parteneri.  

Лента новостей