„Congresul Civic” a explicat, de ce PAS nu va reuși să salveze Moldova de depopulare

Partidul Acțiunii Comune „Congresul Civic” este convins că, după capitularea lui Igor Dodon și îndemnul acestuia la negocieri cu PAS, formațiunea Maiei Sandu a obținut posibilitatea de a lua toată puterea, doar că „în următoarele câteva luni, poporul Moldovei va suferi o dezamăgire totală”.

„Congresul Civic”, a menționat membrul comitetului politic executiv al formațiunii Iurie Muntean, a analizat programul Partidului Acțiune și Solidaritate după ce Igor Dodon a renunțat la luptă și „a oferit pe tavă” puterea, dovedindu-se a fi preocupat „doar de imunitatea parlamentară”.

„În locul unei lupte publice deschise, Igor Dodon a propus laș negocieri Partidului Acțiune și Solidaritate. Negocieri? Cu privire la ce? Privind împărțirea funcțiilor? Cu privire la distrugerea comună a Republicii Moldova? – Rușine! Noi am analizat minuțios programul Partidului Acțiune și Solidaritate. Și putem afirma cu certitudine că, în următoarele câteva luni, poporul Moldovei va suferi o dezamăgire totală”, a spus Muntean.

Drept exemplu, el a menționat prevederea programului PAS cu privire la susținerea tinerelor familii. Conform calculelor „Congresului Civic”, în urma realizării programului „familiile tinere vor avea 2.000 de lei în plus pentru fiecare copil”.

„Din câte se pare, cifra 2000 este de natură divină în programul celor de dreapta, dar puțin probabil să poți convinge pe cineva să nască copii în schimbul la 100 de euro sau deduceri fiscale. Țările investesc miliarde în programele lor demografice având speranța că vor obține rezultate palpabile peste câteva decenii. Dar pentru asta trebuie să ai două capacități: cea de a gândi strategic și cea de a-ți iubi Patria. Cei de la PAS nu au niciuna din aceste calități”, a declarat Muntean.

În contrabalanță cu această propunere ineficientă a PAS, candidatul la funcția de deputat a menționat poziția „Congresului Civic”, precum că, în procesele demografice trebuie făcute investiții, ceea ce înseamnă „alocații lunare în mărimea minimului de existență curent pe un cont de economii”. „La atingerea majoratului, tânărul de 18 ani va intra în viața matură cu o sumă pe care o va putea cheltui pentru procurarea unei locuințe sau studii, fără să intre până peste cap în credite hoțești”.

Politicianul a mai spus că propunerile Partidului Acțiunii Comune pot fi văzute desfășurat în „Planul celor cinci modernizări”, versiunea actualizată a căreia este publicată pe pagina web a „Congresului Civic”.

Mai mult decât atât, „Congresul Civic” este pregătit să iasă cu propunerile sale la o rundă de dezbateri cu oponinții de la PAS pentru a le edmonstra că doar realizarea „Planului celor cinci modernizări” va asigura țării noastre stabilitate și dezvoltare, în timp ce forțele de dreapta trăiesc în iluzia că „partenerii externi ne vor ajuta” și „străinii cei buni le vor face pe toate”.

Făcând accent pe „Planul celor cinci modernizări”, „Congresul Civic” a invitat Partidul Acțiune și Solidaritate la dezbateri în cadrul cărora propune o discuție publică, deschisă, privind căiele ieșirii țării din situația de criză și este pregătit să demonstreze prin cifre și fapte că programul PAS va duce Moldova într-un impas și mai mare. „Congresul” asigură că „își poate permite asemenea note dure și categorice”, deoarece „Planul celor „cinci modernizări pentru Moldova”, propus de formațiunea noastră, este o carte întreagă, asupra căreia au muncit nu acrobați de circ și PR-iști, dar specialiști cu renume”.

Răspunsul la invitația cu privire la dezbaterile publice, „Congresul” îl așteaptă nu mai târziu de ora 12:00 a zilei de 24 iunie 2021: „Alegerea orei și locului desfășurării acestei confruntări de idei și valori o lăsăm la latitudinea PAS. Orice tentativă de a evita invitația noastră va fi considerată drept lașitate și înfrângerea PAS”.

Лента новостей