„Congresul Civic”: Pe liderii partidelor îi satisface jocul de-a „porcul în mocirlă”

Congresul Civic a îndemnat formațiunile oponente la alegerile parlamentare anticipate să ofere compasiune poporului sărac și să înceapă a discuta căile de ieșire a țării din criză, nu să-și construiască campania electorală după regulile jocului de-a „porcul în mocirlă”.

În cadrul unui briefing de presă, membrul comitetului politic executiv al Congresului Civic Mark Tkaciuk a declarat că linia principală și definitorie a forțelor politice parlamentare în actuala campanie electorală este „disprețul și neîncrederea față de oameni, alegători”, iar „lipsa celor mai mici semne de compasiune față de poporul sărman rămâne a fi semnătura distinctivă a majorității partidelor”.

„Din câte se pare, liderii partidelor politice au aflat despre activitatea politică singurul lucru care îi exaltează – faptul că „Politica este murdară”! Este lozinca cu care au intrat în aceste alegeri și au organizat un adevărat festival al împroșcatului cu zoi de selecție”, a explicat el.

Mark Tkaciuk a îndemnat electoratul să urmărească „cu câtă satisfacție formațiunile se implică în acest joc distractiv al porcului în mocirlă. La fel cum, în timpul Octoberfest-ului oamenii beau până fac pe ei, în timpul alegerilor, politicienii moldoveni le propun tuturor să se ungă benevol cu rahat. Cu rahatul lor”.

Adresându-se către oponenți, el a menționat că „Politica nu e nici pe departe o treabă murdară”. „Mai ales atunci când în joc este soarta a milioane de oameni”.

„Pur și simplu, porcul glod găsește. Dar scrutinul parlamentar nu e nici locul, nici timpul potrivit pentru asemenea căutări”, a subliniat candidatul la funcția de deputat, amintind încă o dată prin ce perioadă dificilă din toate punctele de vedere trece acum țara, dar și despre faptul că, în aceste condiții, concetățenii neindiferenți sunt obligați să-și exprime poziția în fața partidelor parlamentare față de actuala stare a lucrurilor.

Лента новостей