„Congresul civic” se deosebește de alte partide pentru că reprezintă întregul popor, nu doar simpatizanții săi

Viitoarea fracțiune a Partidului Acțiunii Comune – Congresului Civic din Parlament va reprezenta toți cetățenii țării, nu doar pe cei care au votat acest partid. O promisiune în acest sens a fost făcută de către Mark Tkaciuk, membru al comitetului executiv politic al acestui partid, la postul de televiziune NTS.

Tkaciuk a remarcat că specificul situației din Moldova este de așa natură încât în acest moment cetățenii moldoveni sunt obligați să se unească în fața acelorași probleme existente în fiecare regiune și cu care se confruntă fiecare dintre ei, probleme care cu au cunoscut rezolvare timp de trei decenii:
„Și în Găgăuzia, și în Briceni, și în Dondușeni, și în Taraclia, există aceleași probleme – sunt din ce în ce mai puțini oameni, există din ce în ce mai puține locuri de muncă, în aer este din ce în ce mai multă dioxină, nu există acces la apă potabilă iar curentul electric trebuie plătit în fiecare lună altfel va fi oprit. Noi venim în fața cetățenilor să aducem soluții la aceste probleme. Și spunem că fie vom rezolva aceste probleme, fie țara va dispărea. Și nu mințim, cu siguranță va fi așa. Iar cetățenii se opersc și ne ascultă”, a spus Tkaciuk.

Explicând diferența dintre Congresul civic și alți concurenți electorali, Tkachuk a subliniat că „mergem în parlament și spunem că, atunci când intrăm acolo, vom deveni un partid care va oferi acces la platforma parlamentară pentru majoritatea cetățenilor moldoveni. Majorității cetățenilor și nu numai alegătorilor lor! Tuturor! Și celor care au votat pentru alte partide, care s-au speriat de tancuri, de homosexuali ori de alte povești „.

Tkaciuk consideră că. în aceste condiții, fiecare alegător trebuie să ia o decizie pentru el însuși – votează pentru trecut sau pentru viitor, votează pentru cei care au rămas în trecut sau votează pentru cei care privesc în viitor și îl înțeleg:
„Dacă vrei ca votul tău să conteze, și să nu dispară, dacă te interesează viitorul, atunci votează pentru viitor. Votează pentru cei care înțeleg cum va fi acest viitor, votează pentru cei care poartă responsabilitatea pentru fiecare cuvânt rostit, pentru cei care, prin exemplul lor personal, au arătat că nu sunt de vânzare, nu pot fi cumpărați, și servesc exclusiv doar interesului cetățenilor. Și vorbesc acum despre o listă de 101 persoane din Congresul Civic „, a declarat Tkaciuc.

Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic participă la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie cu un plan de cinci modernizări pentru restabilirea funcționării statului moldovenesc, care prevede decriminalizarea sistemului politic; consolidarea justiției sociale ca bază pentru dezvoltarea țării; eliminarea corupției economice și a schemelor mafiote, retehnologizarea industriei și adaptarea la piața economică mondială; prioritatea dezvoltării științei prin restaurarea Academiei de Științe și stimularea sistemului de învățământ la toate nivelurile în cooperare cu parteneri străini; implementarea „revoluției verzi”, prin rezolvarea problemelor ecologice de termen lung, accesul oamenilor la apă potabilă și garantarea unui mediu de viață favorabil; stabilitatea regională prin abandonarea logicii confruntării, consolidarea neutralității și contribuția la stabilitatea pe termen lung în sud-estul Europei.

Лента новостей