Delegația OSCE a efectuat o vizită oficială la sediul Congresului Civic

Reprezentanți ai Partidului Acțiunii Comune – „Congresul Civic” s-au întâlnit astăzi cu o delegație condusă de Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE Thomas Mayr-Harting, precum și cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Klaus Neukirch.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre particularitățile situației preelectorale din Republica Moldova, precum și despre aspecte ale soluționării problemei transnistrene.

Mark Tkaciuk a prezentat pe scurt poziția Congresului civil cu privire la cele mai acute subiecte ale agendei politice interne – enumerând sărăcia, degradarea socială și economică, comportamentul “banditesc” al elitei politice de guvernământ care a dus la distrugerea instituțiilor democratice din Republica Moldova.

În același timp, Tkaciuk a subliniat, în mod special, că formațiunea politică pe care o reprezintă este departe de probleamatica geopolitică, exprimîndu-și regretul că subiectul confruntării dintre Occident și Federația Rusă denaturează încă odată sensul adevărat al procesului electoral din Moldova și distrage atenția electoratului de la problemele reale cu care acesta se confruntă.

Făcând referire la soluționarea diferedumului transnistrean, reprezentanții Partidului Acțiunii Comune – “Congresul Civic” și-au exprimat îngrijorarea extremă cu privire la situația prizonierilor politici din regiunea transnistreană atrăgând atenția la situația liderului comuniștilor transnistreni Oleg Horjan, care se află, pentru al patrulea an, în condiții de detenție extrem de dure.

În același timp, aceștia au comunicat oficialilor OSCE că, alături de alți reprezentanți ai majorității regiunilor Republicii Moldova, pe lista electorală a formațiunii au fost desemnați și candidați din regiunea transnistreană.

Petru Mustea, candidat la funcția de deputat din partea Partidului Acțiunii Comune – „Congresului Civic”, născut în orașul Rîbnița, prezent la această întîlnire a scos în evidență o serie de procese pozitive înregistrate în procesul de apropiere al populației de pe ambele maluri ale Nistrului. În acest context, Congresul civil a prezentat o nouă viziune asupra posibilei logici de soluționare a diferendului transnistrean, intitulată „Tiraspol-Chișinău. Mișcare comună către obiective comune”.

Лента новостей