(Foto, video) Anastasie Pavlov: Congresul propune planul de salvarea a Moldovei de la dezastru total

Partidul Acțiunii Comune — «Congresul Civic» a organizat pe 12 iunie la Ocnița acțiunea de protest „Parlament incoruptibil – o demnitate comună”. La acțiune au participate sute de cetățeni, inclusiv candidații din partea formațiunii politice la funcția de deputat, activiști, susținători, activiști civic și locuitorii orașului.  

Participanții acțiunii de protest au scandat «Ajunge cu jaful cinic! Vine Congresul civic!»,  «Ocnița!»,  «Окнице – жизнь! Окнице – справедливость!» [Echitate pentru Ocnița!],  «Вор должен сидеть в тюрьме!» [Hoții la dubă],  «Продажным депутатам – пожизненное! Продажным судьям – пожизненное!» [Detenție pe viață pentru deputați corupți! Detenție pe viață pentru judecători corupți], «Ajunge cu jaful cinic! Vine Congresul civic!». Activiștii au înmânat orășenilor ziare și i-au familiarizat pe toți doritorii cu programa electorală — «Planul celor cinci modernizări».

Congresul Civic își pune scopul de a lansa activitatea instituțiilor de stat bazată pe principiile transparenței și responsabilității față de societate. La moment, formațiunea politică este prima și singură care a propus implementarea în Moldova venitului de bază garantat pentru pensionari și tinerii. Totodată, Congresul Civic consideră că statul trebuie să investească masiv resursele în medicină, știință și educație, să rezolve urgent problemele ce țin de ecologie, să ofere tuturor cetățenilor acces la apă potabilă, canalizare ș.a.m.d

Congresul Civic optează pentru întărirea neutralității Moldovei, reieșind din conceptul care presupune că Moldova are doar prieteni și parteneri.  

Лента новостей