(Foto) Vom bate la ușa fiecăruia

Activiștii partidului Congresului Civic desfășoară acțiuni electorale în toate localitățile din Republica Moldova.

Doctorul în istorie Mark Tkaciuk și alți candidați la funcția de deputat participă la distribuirea ziarelor în localități. Aceștia combină acțiunea de difuzare a materialelor electorale cu discuții despre principalele probleme cu care se confruntă statul moldovean. Făcând trimitere la acest aspect, Tkaciuk a notat pe rețelele de socializare că doar „Candidații poporului sunt împreună cu poporul!”

„Plimbările pre-electorale” se desfășoară atât în nordul țării, cât și în regiunile centrale și de sud. Activiștii Congresului Civic, înarmați cu ziarul în care este prezentat programul partidului „Cinci modernizări pentru Moldova”, discută cu alegătorii despre rezolvarea cât mai rapidă și mai urgentă și în mod eficient a multiplelor probleme cu care se confruntă statul moldovean.
Interesul real al cetățenilor față de programul propus de Congresul Civic se observă prin rapiditatea cu care stocul de ziare este distribuit. „Congresul este luat! Într-o mână – în două limbi! „, a remarcat Tkaciuk.

Congresul Civic este singura formațiune politică care a intrat în alegerile parlamentare abordând în alt mod campania electorală: prezintă un program de schimbări fundamentale în societate și nu promisiuni.
Este vorba de cinci modernizări care pot opri și schimba spre bine procesele distructive din țară:

  • avem cea mai mare mortalitate infantilă din Europa și rate exorbitante de cancer și tuberculoză;
  • majoritatea absolută a cetățenilor care locuiesc în afara Chișinăului își obțin existența în condiții de sărăcie extremă, medievală, când venitul este de-abia suficient pentru a se hrăni;
  • avem cele mai inaccesibile prețuri pentru resursele energetice, care nu permit dezvoltarea economiei, a sectorului agricol și a tehnologiilor moderne;
  • sistemul nostru de învățământ alunecă la nivelul școlilor parohiale, iar știința pur și simplu dispare;
  • pandemia a arătat că Moldova nu este un stat în sensul clasic al cuvântului. Cetățenii care plătesc impozite la bugetul de stat de mulți ani nu au primit niciun sprijin. Statul, în cel mai dificil moment, și-a retras sprijinul pentru cetățeni.

Linia de finiș către care se îndreaptă Moldova este aproape și nu este una care să bucure – conform tuturor previziunilor în anul 2025 va avea loc un colaps economic și falimentul sistemului social existent.
Planul celor cinci modernizări elaborat de „Congresul civil” este un plan cuprinzător pentru restabilirea funcționării statului moldovenesc, care prevede decriminalizarea sistemului politic; consolidarea justiției sociale ca bază pentru dezvoltarea țării; eliminarea corupției economice și a schemelor mafiote, retehnologizarea industriei și adaptarea la piața economică mondială; prioritatea dezvoltării științei prin restaurarea Academiei de Științe și stimularea sistemului de învățământ la toate nivelurile în cooperare cu parteneri străini; implementarea „revoluției verzi”, prin rezolvarea problemelor ecologice de termen lung, accesul oamenilor la apă potabilă și garantarea unui mediu de viață favorabil; stabilitatea regională prin abandonarea logicii confruntării, consolidarea neutralității și contribuția la stabilitatea pe termen lung în sud-estul Europei.

Reamintim că în buletinul de vot pentru alegerile parlamentare anticipate, Partidul Acțiunii Comune Congresului Civic este clasat la poziția numărul doi.

Лента новостей