„Guvernul are un singur merit – iarăși i se dă pe datorie”. Iurie Muntean, despre succesele noii guvernări

Coaliția de la guvernare, care a fost instrumentul principal în înlăturarea guvernării oligarhului Vladimir Plahotniuc, a reușit să se manifeste în primele 100 de zile doar prin capacitatea de a crește datoria externă a țării. Aceasta este declarația ex-deputatului Iurie Muntean, cofondatorul Congresului Civil, expusă în cadrul emisiunii jurnalistei Maria Levcenco „Trei milioane”.

Politicianul a menționat încă o dată că schimbarea guvernării în Moldova a avut loc datorită așa-numitei revoluții a ambasadorilor.

„Ceea ce s-a întâmplat sub ochii noștri de la 8 până la 14 iunie 2019 a fost o revoluție a ambasadorilor. Am putea vorbi mult despre motivația tuturor persoanelor implicate în această acțiune. Am putea vorbi despre lipsa sincerității din partea lor, despre faptul că ei nu au avut de ales și că au fost intimidați – nu contează. Contează faptul că, până la urmă, ei au creat această coaliție. Și această coaliție a fost instrumentul principal care a permis izbăvirea țării de Plahotniuc. Și noi salutăm acest lucru. Ba mai mult, pe parcursul a patru luni, noi nici nu i-am atins”, spune Muntean despre componentele coaliției.

Însă, potrivit lui, după expirarea acestor patru luni, a devenit evident faptul că această alianță și-a epuizat resursele, nu soluționează niciun fel de probleme și nici măcar nu este capabilă să le formuleze.

„În ce privește meritele lor, eu nu pot menționa niciunul, în afară de o nouă rundă de datorii. Acest guvern, la fel ca și toate celelalte din ultimii zece ani, se poate lăuda cu un singur lucru – iarăși i se dă pe datorie. Aceasta este realizarea lor principală”, a adăugat Muntean.

Лента новостей