Iurie Muntean: Pandemia a demonstrat, cine cu adevărat reprezintă armata de ocupație în Moldova — deputații, procurorii și judecătorii

Criza pandemică a pus toate punctele pe «i» și a demonstrat că «elita» politică falimentată reprezintă o armată de ocupație în țara noastră. Potrivit membrului Comitetului Executiv al Congresului Civic, Iurie Muntean, unica cale de depășire  a acestei situații de criză ar fi dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Astfel, potrivit membrului Comitetului Executiv al Congresului Civic, regimul stării excepționale a fost instituit doar de dragul amânării alegerilor anticipate. El a atras atenția asupra faptului că unele măsuri ale Comisiei naționale pentru situații excepționale, au fost de-facto abrogate chiar a doua zi de către instituțiile inferioare.   

«Până acum noi n-am văzut nici un plan de depășire a crizei pandemice și nici măsuri clare, eficiente, cu rezultate concrete, nu vom vedea în continuare.  

Ceea ce a fost prezentat în Parlament de către prim-minstru interimar Aurel Ciocoi este o hârțoagă derizorie, care a servit temei formal pentru a justifica în fața cetățenilor instaurearea stării de urgență», a spus Muntean.

Potrivit lui Iurie Muntean, lupta guvernării cu pandemia a eșuat, ceea ce demonstrează că «elita» politică din Moldova a falimentat totalmente și urmează să fie schimbată. În orice caz, alegerile parlamentare anticipate reprezintă o parte a soluționării crizei epidemiologice: «Cu această clasă politică noi nu putem nicidecum să ușurăm situația». 

«Pandemia a pus toate punctele pe «i», a clarificat toate rolurile și acum, eu cred, că în Moldova nu a rămas nici un cetățean cărui nu i-ar fi clar cine-i adevăratul ocupant în țara noastră și cine reprezintă armata de ocupație. Noi cu adevărat suntem supuși ocupației de către o mică armată feudală: funcționari, deputați, procurori, judecători», a declarat Muntean. 

Лента новостей