„Le propun pământenilor mei din Găgăuzia să susțină la alegeri partidul care va aduce schimbările adevărate”

Dumitru Calac, candidat al Congresului Civic la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova consider că cetățenii moldoveni nu trebuie să aleagă între partide pro-occidentale ori pro-rusești, moldovenii trebuie să facă alegerea lor pornind de la compararea gradului de îndeplinire a schimbărilor propuse de concurenții electorali.

“În Comrat locuiesc oameni extraordinar, pământeni de ai mei, iar ei trebuie să cunoască că la aceste alegeri nu trebuie să susținem formațiuni pro-occidentale, ori pro-rusești, ci trebuie să susținem partidele pro-moldovenești, care știu cum să facă adevrăatele schimbări necesare salvării statului în care trăim. Alegând formațiunea plasată pe locul doi în buletinul de vot, veți vedea că putem face singuri schimbările de care are nevoie statul. Noi suntem Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic, doar acționând împreună putem aduce face schimbările să devină realitate ”, a spus Calac.

Dumitru Calac este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din Republica Moldova, redactor șef al Observatorului Economic – Logos Press și candidează pe listele electorale ale Partidului Acțiunii Comune – Congresul Civic.

La sfârșitul săptămânii trecute Congresul Civic a desfășurat ample acțiuni electorale în nordul și la sudul Republicii Moldova – în Ocnița și Comrat. Marșurile organizate în cele două orașe au demonstrate potențialul electoral ridicat al Congresului Civic, la acțiune participând atât simpatizanți cât și cetățeni care nu au putut rămâne indiferenți la introducerea în agenda public a problemelor cheie referitoare la starea actuală a țării și, cel mai important, oferă soluții rezonabile de rezolvare pentru fiecare dintre acestea.

Unul dintre obiectivele campaniei a fost familiarizarea locuitorilor din nordul și sudul Republicii Moldova cu „Planul cinci modernizări pentru Moldovai” elaborat de „Congresul civil” în strânsă cooperare cu reprezentanți ai mediului științific și de afaceri, plan care a fost discutat pe larg cu locuitori din toate regiunile. Completat cu proiectele de dezvoltare apărute în timpul discuțiilor avute în regiuni – care vor deveni viitoarele nuclee de refacere a potențialului socio-economic al fiecărui raion – „Planul cinci modernizări pentru Moldova” este singurul proiect viabil pentru a scoate statul moldovean din cea mai profundă criză în care țara se află de mult prea lungă vreme.

Niciunul dintre concurenții electorali nu au dezvoltat un proiect similar care să aibă profunzimea și claritatea răspunsurilor – în plus, niciunul dintre acești concurenți, inclusiv partidele lui Igor Dodon ori Maia Sandu, nu au avut dorința de a participa la discuții pe marginea planului celor cinci modernizări pentru Moldova, plan care asigură viitorul statului moldovean, iar acest lucru s-a întâmplat în ciuda unui acord prealabil de a lua parte la astfel de discuții.

Лента новостей