Mark Tkaciuk: Biletul de trecere în politica moldovenească este de zeci de milioane de euro

Unul dintre liderii Partidului Politic „Congresul Civic”, Mark Tkaciuk a declarat că, un partid politic trebuie să fie gata în fiecare secundă, în fiecare zi pentru alegeri, iar „Congresul Civic”, cu siguranță este gata pentru alegeri. Mai mult decât atât, „Congresul Civic” a fost primul partid politic din Republica Moldova, care cu doi ani în urmă a cerut alegeri parlamentare anticipate, informează TRIBUNA.

„A venit timpul unui așa-numit deznodământ, iar acest deznodământ nu este pentru acest Parlament. Nu este problema doar în acest Parlament. Se apropie 30 de ani de independență, iar noi vom aniversa acest jubileu într-o stare de dezamăgire colectivă. Bagajul de probleme este atât de mare încât, fără nici o îndoială, noi mergem în jos. Noi nu depășim obstacolele. Cetățenii Republicii Moldova deja nu mai cred în schimbări constructive”, a declarat Mark Tkaciuk, în cadrul emisiunii «Территория свободы» cu Lilia Burakovski de la www.lisa.md.

El a mai spus că, astăzi biletul de trecere în politica moldovenească este de zeci de milioane de euro, dar „Congresul Civic” merge în politică cu conștiința curată. „Ceea ce avem noi nu are nimeni din ei. Acum a rămas o ultimă șansă, un ultim moment, o ultimă posibilitate de a evalua cursul acestor trei decenii și de a trage concluzii, de a învăța lecția”, a precizat Tkaciuk.

Totodată, politicianul a menționat că, acum când a venit timpul campaniei electorale, „Congresul Civic” va insista să meargă la discuții, la dezbateri, pentru că ei vor să vorbească despre această țară, despre cetățenii acestei țări și despre toată actuala boierime din Parlament.

„Obiectivul nostru este ca în comunitatea noastră justiția socială să cadă de cealaltă parte a balanței. Nu se mai poate așa: într-o parte a balanței să fie oligarhii, hoții, iar în altă parte aceeași oligarhi și hoți doar că din alte partide”, a spus Mark Tkaciuk.

Sursa: Tribuna

Лента новостей