Muntean: cererea către PG va avea consecințe juridice pentru participanții uzurpării puterii de stat

Procuratura Generală (PG) este unicul organ de stat care demonstrează intenția de a lupta împotriva consecințelor uzurpării puterii de stat în Moldova. Despre acest lucru a declarat membrul Comitetului executiv a Congresului Civic după înaintarea cererii către PG.

„Procuratura Generală în prezent este unicul organ de stat în persoana procurorului general Alexandr Stoianoglo care a manifestat intenția și a dat dovadă prin acțiuni de depășire a consecințelor regimului statului captiv”, a declarat Muntean.

Potrivit acestuia, cererea partidului va fi examinată minuțios, obiectiv și va provoca consecințe juridice pentru persoanele care au participat în procesul de capturare a statului: foștii judecători constituționali, foștii și actualii deputați, cît și reprezentanții Guvernului și sistemului judecătoresc.

„Acest lucru se va întâmpla neapărat, însă cu cât mai devreme, cu atât mai bine pentru Moldova”, – a conchis Muntean.

Reamintim, că cererea către Procuratura Generală a fost dezbătută și aprobată de către reprezentantții plenipotențiari ai organizațiilor teritoriale ale partidului în cadrul manifestației ce a avut loc în fața Curții Constituționale la data de 3 august.

Totodată participanții manifestației s-au adresat către judecătorii Curții și le-au cerut să anuleze decizia CC din 4 Martie 2016 cu privire la alegerile prezidențiale directe, pentru a oferi posibilitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate.

Лента новостей