Partidul „Congresul Civic” a îndemnat alegătorii să iasă la un Marș al celor incoruptibili

Partidul Acțiunii Comune „Congresul Civic” a îndemnat alegătorii să le arate politicienilor cine, într-adevăr, este poporul moldovenesc, ce reprezintă și ce așteaptă în rezultatul alegerilor parlamentare anticipate. Cu acest scop, formațiunea intenționează să desfășoare un marș al celor incoruptibili „Calea dreptății” spre Parlamentul Republicii Moldova, pentru a arăta că „în această țară există oameni care cred în valorile adevărate – dreptate și onestitate, dragoste și creativitate, cred în valori care nu au preț – deci, nu se vând”.

În cadrul unui briefing de presă, membrul comitetului politic executiv al formațiunii Mark Tkaciuk a îndemnat concetățenii să nu le să le mai cânte în strună și să-i compătimească pe reprezentanții partidelor parlamentare – „acești gunoieri-VIP”:

„Nu le mai faceți jocul. Nu-i mai compătimiți. Mai ales atunci când ei majorează prețurile, tarifele, vă achită pensii și salarii mizere, atunci când vă preiau să vă închid afacerile, atunci când iau mită în cea mai săracă țară a Europei, când vă iau vouă, copiilor și părinților voștri ultimul sfanț. Atunci când vă distrug cu satisfacție sadică orice speranță sau realizare proprie, tot ceea cu ce vă mândriți sau prețuiți”.

Tkaciuk a subliniat că cei din Parlament sunt rupți de realitate și nu cunosc cum trăiește poporul simplu:

„Ei vă consideră pe toți vânduți și răzvânduți. Ei nu cred în capacitatea voastră de a procrea, de a face carieră, a crește și atinge noi culmi. Ei nu cred în speranțele voastre. Ei pot doar să investească la infinit în încrederea voastră, în naivitatea și dezarmarea voastră în fața lor. Și în sărăcia voastră garantată. Ei consideră că vă cunosc prețul”.

În aceste condiții, Congresul Civic consideră imposibil de a accepta și în continuare situația curentă și îi îndeamnă pe toți cei neindiferenți să participe la protest:

„Trebuie să punem capăt acestor practici. Dar nu se va întâmpla de la sine. Nu lăsați lucrurile de azi pe mâine. Doar înțelegem cu toții că „mâine” deja poate să nu mai existe.

Ei trebuie să vadă că cetățenii arată altfel decât și-au imaginat ei. Iar pentru asta, noi cu Dumneavoastră, pur și simplu suntem obligați să ieșim în stradă. Strada este cel mai demn loc pentru un cetățean adevărat, cu spirit civic. Strada este locul în care suntem puternici în fața lor. Este locul solidarității noastre”.

„O Stradă organizată și centralizată, care adună cetățenii incoruptibili este ceea de ce se tem ei cel mai mult, chiar dacă, până acum, încă nu le-am dovedit-o cu prisosință. Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic propune să ne adumăm cu toții. Pe 3 iulie, la ora 10:00. Să mergem în coloană de la Circ până acolo unde s-au adăpostit clovnii în toți acești ultimi 30 de ani. Eu vorbesc de Parlament”, a îndemnat Tkaciuk asigurând, totodată, că „noi putem și trebuie să demonstrăm că cetățenii și alegătorii – nu sunt atât de ușuratici precum speră liderii locali să fie”. „Le vom arăta că putem lupta împreună pentru drepturile noastre. Le vom demonstra că în această țară există oameni care cred în valorile adevărate – dreptate și onestitate, dragoste și creativitate, cred în valori care nu au preț. Deci, nu se vând”.

Лента новостей