PAS a demonstrat că este indiferent față de alegătorul său

Mark Tkaciuk, membrul comitetului politic executiv al Congresului Civic, a declarat în cadrul unui briefing de presă, că membrii partidului Maiei Sandu nu au găsit concentrarea necesară pentru a accepta invitația formațiunii de a participa la o rundă de dezbateri, fără regulament și fără cronometrare:

„Am propus PAS să încălcăm împreună acest mers vulgar, primitiv și ofensator pentru alegători al campaniei electorale. Am propus formațiunii să luăm în derâdere și să deturnăm acest scenariu obișnuit al alegerilor moldovenești și al așa-numitelor dezbateri, atunci când polemicile coboară la nivelul discuției cu privire la culoarea lenjeriei intime a oponentului”.

Dezbaterile presupuneau analizarea celor mai stringente chestiuni – de la economie la corupție, de la depopularea masivă a țării, lipsa locurilor de muncă, degradarea nivelului educației, până la iminența unei catastrofe ecologice în țara noastră. „Catastrofă trecută sub tăcere de întreaga clasă politică”.

„Am prezentat un șir de exemple evidente de nocivitate a programului PAS și am înaintat deschis contraargumentele noastre”, a menționat Tkaciuk, constatând că PAS nu a găsit forțele necesare să ofere un răspuns în decursul celor două zile date pentru a lua o decizie.

„Acest partid a comis o gafă de neiertat. Vor trece câteva luni și nu va rămâne nimic din această aroganță. La fel ca și în cazul acestui element al cultului religios de astăzi – ratingul acestei formațiuni”, a prevenit candidatul la funcția de deputat, adăugând că „PAS a demonstrat nu că ar fi indiferentă față de dezbaterile cu oponenții. Formațiunea este indiferentă față de alegător. Întâi de toate față de alegător”.

Politicianul a explicat că oponenții „Congresului Civic” au avut o șansă excelentă de a-și apăra poziția și a demonstra fezabilitatea promisiunilor lor. „Să arătați și demonstrați întregului popor că, într-adevăr, ați gândit înainte de a le semăna cu generozitate la stânga și la dreapta. Ați avut șansa de a arăta că înțelegeți corect esența cuvântului „economie”. Că aceasta nu înseamnă doar granturi și împrumuturi, nu înseamnă consum din contul altuia, așa cum reiese din programul vostru, dar în primul rând propria producere. Ați avut șansa de a demonstra că sunteți bârfiți de oponenți, că ei vă distorsionează mesajele”.

„Vă felicit, domnilor. Ați confirmat cele mai rele bănuieli. Să nu așteptați laude. PAS este partidul unor pitici politici complexați care umblă cu abilitate prin buzunarele colosului local înfrânt al falsului socialism. Colos, prăbușit în exclusivitate sub presiunea propriei coruptibilități și înșelăciuni, nu ca urmare a presiunii spiritului vostru politic”, a spus Mark Tkaciuk, menționând că forțele de dreapta au degradat într-atât, încât oamenii cumpătați și conștiincioși din interiorul acestora „s-au dovedit a fi ostaticii unor lideri îngâmfați, sociopați, care se tem ca de o confruntare deschisă „ca dracul de tămâie”, se tem de concurență și spiritul de competitivitate”.

Лента новостей