PAS a refuzat să vorbească despre problemele cetățenilor. Congresul Civic cheamă oamenii în stradă

Stimați prieteni,

Marția trecută, la ora 12:00, Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic i-a propus Partidului Acțiune și Solidaritate să desfășoare o rundă de dezbateri de amploare, de nivel național, cu referire la problemele țării.

Am propus PAS să încălcăm împreună acest mers vulgar, primitiv și ofensator pentru alegători al campaniei electorale. Am propus formațiunii să luăm în derâdere și să deturnăm acest scenariu obișnuit al alegerilor moldovenești și al așa-numitelor dezbateri, atunci când polemicile coboară la nivelul discuției cu privire la culoarea lenjeriei intime a oponentului.

Am propus deschis, fără regulament și cronometru, să discutăm problemele reale, de zi cu zi, în viața noastră – de la economie la corupție, de la depopularea masivă a țării, lipsa locurilor de muncă, degradarea nivelului educației, până la iminența unei catastrofe ecologice în țara noastră. Catastrofă trecută sub tăcere de întreaga clasă politică.

Am prezentat un șir de exemple evidente de nocivitate a programului PAS și am adus deschis contraargumentele noastre.

Adresarea noastră a fost distribuită de toată mass-media.

I-am oferit cu bunăvoință Partidului Acțiune și Solidaritate timp pentru a lua o decizie! Tocmai două zile. 48 de ore! Ținând cont de graba campaniei electorale – un termen record. Suficient pentru a-și aduna cumva gândurile.

Acum câteva minute, la 12:00, acest termen a expirat.

PAS a tăcut cu aroganță.

E și de înțeles de ce. Dar, așa ori altfel, acest partid a comis o gafă de neiertat. Vor trece câteva luni și nu va rămâne nimic din această aroganță. La fel ca și în cazul acestui element al cultului religios de astăzi – ratingul acestei formațiuni.

Astăzi PAS ne-a demonstrat nu că ar fi indiferentă față de dezbaterile cu oponenții. Ea este indiferentă față de alegător. Întâi de toate față de alegător.

Voi, domnilor, ați avut o șansă grozată de a vă apăra deschis și de a demonstra fezabilitatea promisiunilor voastre. Să arătați și demonstrați întregului popor că, într-adevăr, ați gândit înainte de a le semăna cu generozitate la stânga și la dreapta.

Ați avut șansa de a arăta că înțelegeți corect esența cuvântului „economie”. Că aceasta nu înseamnă doar granturi și împrumuturi, nu înseamnă consum din contul altuia, așa cum reiese din programul vostru, dar în primul rând propria producere.

Ați avut șansa de a demonstra că sunteți bârfiți de oponenți, că ei vă distorsionează mesajele. Atunci când, de exemplu, vă învinuiesc că scuipați pe modalitățile și stimulentele care i-ar aduce înapoi pe cei plecați peste hotare sau crearea noilor locuri de muncă în Moldova. Sau, de exemplu, spun că toate gândurile voastre sunt îndreptate spre stimularea și mai masivă a plecării cetățenilor din țară.

Vă felicit, domnilor. Ați confirmat cele mai rele bănuieli.

Să nu așteptați laude. PAS este partidul unor pitici politici complexați care umblă cu abilitate prin buzunarele colosului local înfrânt al falsului socialism. Colos, prăbușit în exclusivitate sub presiunea propriei coruptibilități și înșelăciuni, nu ca urmare a presiunii spiritului vostru politic.

Personal, îmi este extrem de incomod să exprim aceste expresii exacte. Printre politicienii cunoscuți ai PAS sunt și oameni cumpătați și conștiincioși. Dar ei s-au dovedit a fi ostaticii unor lideri îngâmfați, sociopați, care se tem ca de o confruntare deschisă „ca dracul de tămâie”, se tem de concurență și spiritul de competitivitate.

E timpul să îmvățați a vorbi, a demonstra și apăra propria opinie. În noul Parlament nu veți mai avea parte de victorii ușoare. Viitorul Parlament nu va mai fi un loc al înțelegerilor secrete. Va fi cazul să luptați „la sânge”, dar cel mai important – să încordați creierul.

Ne pare rău. Așa a ieșit.

Din păcate, disprețul și neîncrederea față de oameni, alegători – rămâne a fi linia principală și definitorie a campaniei electorale. Lipsa celor mai mici semne de compasiune față de poporul sărman rămâne a fi semnătura distinctivă a majorității partidelor.

Din câte se pare, liderii partidelor politice au aflat despre activitatea politică singurul lucru care îi exaltează – faptul că „Politica este murdară”! Este lozinca cu care au intrat în aceste alegeri și au organizat un adevărat festival al împroșcatului cu zoi de selecție.

Priviți cu câtă plăcere formațiunile se implică în acest joc distractiv al porcului în grămada de bălegar. La fel cum, în timpul Octoberfest-ului oamenii beau până fac pe ei, în timpul alegerilor, politicienii moldoveni le propun tuturor să se ungă benevol cu rahat. Cu rahatul lor.

Știți, domnilor, Politica nu e nici pe departe o treabă murdară. Mai ales atunci când în joc este soarta a milioane de oameni. Pur și simplu, porcul mereu găsește glod. Iar scrutinul parlamentar nu e nici locul, nici timpul potrivit pentru asemenea căutări.

Stimați alegători, ajunge să le mai cântați în strună și să-i compătimiți pe acești gunoieri-VIP.

Nu le mai faceți jocul. Nu-i mai compătimiți. Mai ales atunci când ei majorează prețurile, tarifele, vă achită pensii și salarii mizere, atunci când vă preiau să vă închid afacerile, atunci când iau mită în cea mai săracă țară a Europei, când vă iau vouă, copiilor și părinților voștri ultimul sfanț. Atunci când vă distrug cu satisfacție sadică orice speranță sau realizare proprie, tot ceea cu ce vă mândriți sau prețuiți.

Ei vă consideră pe toți vânduți și răzvânduți. Ei nu cred în capacitatea voastră de a procrea, de a face carieră, a crește și atinge noi culmi. Ei nu cred în speranțele voastre. Ei pot doar să investească la infinit în încrederea voastră, în naivitatea și dezarmarea voastră în fața lor. Și în sărăcia voastră garantată.

Ei consideră că vă cunosc prețul.

Stimați prieteni, trebuie să punem capăt acestor practici. Dar nu se va întâmpla de la sine. Nu lăsați lucrurile de azi pe mâine. Doar înțelegem cu toții că „mâine” deja poate să nu mai existe.

Ei trebuie să vadă că cetățenii arată altfel decât și-au imaginat ei. Iar pentru asta, noi cu Dumneavoastră, pur și simplu suntem obligați să ieșim în stradă.

Strada este cel mai demn loc pentru un cetățean adevărat, cu spirit civic. Strada este locul în care suntem puternici în fața lor. Este locul solidarității noastre.

O Stradă organizată și centralizată, care adună cetățenii incoruptibili este ceea de ce se tem ei cel mai mult, chiar dacă, până acum, încă nu le-am dovedit-o cu prisosință.

Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic propune să ne adumăm cu toții. Pe 3 iulie, la ora 10:00. Să mergem în coloană de la Circ până acolo unde s-au adăpostit clovnii în toți acești ultimi 30 de ani. Eu vorbesc de Parlament.

Noi putem și trebuie să demonstrăm că cetățenii și alegătorii – nu sunt atât de ușuratici precum speră liderii locali să fie.

Le vom arăta că putem lupta împreună pentru drepturile noastre.

Le vom demonstra că în această țară există oameni care cred în valorile adevărate – dreptate și onestitate, dragoste și creativitate, cred în valori care nu au preț. Deci, nu se vând.

Marșul celor incoruptibili – Calea dreptății, așa ne propunem să numim acest prim eveniment semnificativ al acestor alegeri.

Fie ca aceasta să servească drept început al unei alegeri corecte între demnitate și zeci de ani de umilință. Începutul triumfului sincerității și integrității noastre civice.

Лента новостей