Tatiana Bujnița-Tricolici, candidat la funcția de deputat din partea Congresului Civic

Tatiana Bujnița-Tricolici, licențiată în economie, master în relații internaționale, activistă civică, antreprenoare, consultantă proiecte internaționale, scriitoare, pictoriță.

„Având o experiență de zece ani ca funcționar public, şase ani de contact point a Republicii Moldova pentru OEPP, IPPC şi FAO, iar ulterior ca fondatoare a unei asociații obşteşti şi deja antreprenoare, pot spune cu siguranță că știu traiul cetățenilor Republicii Moldova din multe unghiuri ale acestui poliedru pe care îl numim — viață la limita existenței. 

Cunosc traiul cetățenilor începând cu școlile închise, drumurile noroioase, promisiunile electorale fastuoase şi uitarea totală după, până la speranțele din ochii copiilor care îşi pictează visurile şi cred în noi, cei maturi şi în puterea noastră de a le oferi atât exemple demne de urmat, cât şi o viață frumoasă aici, acasă.

Cunosc suferințele conaționalilor începând cu spitalele închise şi salvările care ajung prea târziu la destinație, casele de cultură fără geamuri şi uşi, fabricile de altă dată în mare parte distruse şi oamenii rămaşi fără locuri de muncă, mamele plecate în lumea mare, copiii rămaşi în grija străzii şi bătrânii care se sting în singurătate pe la geamuri ca făcliile lăsate în bătaia vântului, până la agenții economici care nu doar că rezistă în condițiile deloc uşoare a realităților moldave, dar şi din venitul lor fac posibilul şi imposibilul ca să faciliteze viața celor care au cea mai mare nevoie de ajutor.

Condițiile precare în care trăim de decenii au făcut cetățenii acestei țări rezistenți la multe, doar că încrederea în guvernanți şi-au pierdut-o şi dacă nu le vom întoarce această încredere, cât şi siguranța că vor putea oferi un trai decent copiilor, fără a-i lăsa în grija străinilor şi a pleca la mii de kilometri de casă, vom pierde țara. De aceea şi am venit în rândurile Partidului Acțiunii Comune — Congresul Civic, pentru că timp de a lupta răzlețiți pentru viitorul Republicii Moldova nu mai e. Doar unindu-ne eforturile, punând accent pe experiența fiecărui dintre noi, creând planuri de acțiuni strategice şi proiecte durabile, putem câştiga şansa de a ne salva țara.

Fiind şi preşedinta Ligii Femeilor Congresului Civic, pot spune cu siguranță: e timpul ca femeile Republicii Moldova să-şi pună scopuri înalte şi să lupte cu demnitate pentru atingerea lor. Viitorul cu siguranță va fi mai bun atunci când mai multe femei vor fi implicate cu adevărat în procesele decizionale la orice nivel. Femeile lidere au fost subreprezentate, subevaluate și supuse discriminării pentru prea mult timp.

Suntem prea multe, pentru a renunța atât de uşor la un viitor mai bun pentru copiii noştri, cât şi la un viitor mai bun pentru Republica Moldova!”

Лента новостей